Gemeente Wageningen

vanaf 18 juni online

Wageningse Begrotingswijzer vanaf 18 juni online

Gemeente peilt meningen over bezuinigingmogelijkheden

De gemeente Wageningen moet de komende jaren (tot 2014) 5,5 miljoen euro bezuinigen. Als eerste wordt bijna 2 miljoen bezuinigd `in eigen huis'. De jaren daarna zijn er ook ingrepen nodig die de burgers direct raken.

Onder het motto 'we doen het samen met de stad' willen wij weten hoe u als Wageningse burger aankijkt tegen de begroting en de voorgestelde bezuinigingen. Voor dat doel kunt u van 18 juni tot en met 2 juli a.s. een digitale begrotingswijzer invullen via www.begrotingswijzer.nl.

Daarnaast vindt op zaterdag 26 juni a.s. een publieksdag plaats op de Markt. U kunt daar ook uw ideeën aangeven.

In de Begrotingswijzer vindt u een deel van de gemeentelijke begroting (het huishoudboekje) en de bezuinigingsmogelijkheden die er zijn. Door de vragen te beantwoorden, kunt u aangeven of u het wel of niet met de bezuinigingen eens bent en welk bedrag dat zou moeten opleveren. Ook kunt u zelf nieuwe voorstellen inbrengen, waardoor andere bezuinigingen kunnen vervallen.

Goed om te weten

In de Begrotingswijzer staan alleen de bezuinigingsmogelijkheden die de burger raken. Dus niet de maatregelen (2 miljoen euro) die het college in eigen huis wil doorvoeren. Ook staan er alleen bezuinigingen op, die passen binnen het coalitieakkoord. In dit akkoord staat beschreven wat het college de komende jaren wil bereiken. Uiteraard kunt u wel uw eigen ideeën indienen, die daar niet onder vallen.

Publieksdag

Wilt u deze begrotingswijzer niet invullen of geeft u uw mening liever op een andere manier? Kom dan naar de Publieksdag van de gemeente. U bent van harte welkom!

Datum: zaterdag 26 juni a.s.

Locatie: Markt (gemeentetent tegenover terras van Eetcafé De Kater)

Tijd: 10.00 - 15.00 uur

Wat gebeurt er met de resultaten?

De uitkomsten komen op de Informatiepagina en de website van de gemeente: www.wageningen.nl te staan. Wij gaan tevens de mening en ideeën van Wageningse organisaties en instellingen vragen.

Alle uitkomsten betrekken we bij het opstellen van de Programmabegroting 2011-2014. Dit doen we deze zomer. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de definitieve Programmabegroting vast in november.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

College van B en W van Wageningen