Gemeente Vlaardingen


Ode aan de scheepvaart tijdens Loggerfestival 2010

14-06-2010 | Het VL.Loggerfestival brengt een ode aan de scheepvaart en de Vlaardingse haven. Op 18, 19 en 20 juni pakt de organisatie in deze achtste editie groots uit met kunst, cultuur, sport en muziek van wereldformaat.
Met het thema `We laten de zomer te water!' begint vrijdagavond 18 juni het VL. Loggerfestival. De slogan heeft een dubbele betekenis. Enerzijds wordt de zomer ingeluid, anderzijds opent het stadsfeest op de plek waar ooit de loggers en buizen van de scheepswerven kwamen: het Buizengat. man in muziekboot tijdens vlaardings loggerfestival

Na de officiële opening door burgemeester Tjerk Bruinsma om 20.00 uur nemen de Amazing Stroopwafels het publiek op sleeptouw, gevold door de opzwepende tonen van de Amsterdam Klezmer Band. Klokslag 23.00 uur vormt het Buizengat het decor voor de wateropera Noodzaak & Verlangen door het Vlaardings Mannenkoor Orpheus. Sopraan Wendy Roobol zweeft over het havenwater in een jurk van vijf bij tien meter.

Zaterdag festivaldag
Zaterdag is de festivaldag bij uitstek. Vanaf het Buizengat waaieren de activiteiten zich in zuidelijke richting uit. De dag begint om 10.00 uur met het stadsontbijt, waar ook het college van B&W zal aanschuiven.

Zondag: gezellig staartje
Zondag is de dag om af tesluiten. Lekker afwinden bij de Kunst Container Terminal, de Vlaggenparade en de Haringrit. Deze traditionele toer begint bij het Buizengat en voert de deelnemers langs een mooie route weer terug naar Vlaardingen (www.haringrit.nl) waar de opbrengst aan het goede doel zal worden overgedragen.

Kijk op www.vl-loggerfestival.nl voor meer informatie.

Zie ook

Gerelateerde informatie


* Vlaardings Loggerfestival

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000