FNV Sport

AOW-referendum: laat jouw stem horen!

Ben je lid FNV Sport? Dan kun je van 18 tot 30 juni online stemmen op het onderhandelaarsakkoord AOW en Pensioen dat de FNV sloot op 4 juni met de werkgevers.

Er is veel over te doen geweest: de AOW en de aanvullende pensioenen. De FNV vindt dat iedereen met 65 jaar AOW moet kunnen ontvangen. Bijna alle politieke partijen willen de AOW en aanvullend pensioen drastisch aanpakken. Dat scenario wilden we voorkomen. Niets doen was geen optie. Daarom hebben we een onderhandelaarsakkoord gesloten met de werkgevers.

In tegenstelling tot de plannen van het kabinet kun je met dit akkoord kiezen of je de AOW-uitkering op je 65ste of toch later tot zelfs na je 66ste in wilt laten gaan. Een enorm winstpunt is, naast de flexibiliteit, de koppeling van de AOW aan de verdiende lonen en niet aan de cao-lonen. Daardoor valt de AOW-uitkering hoger uit. Vooral mensen met alleen een AOW-uitkering en een klein aanvullend pensioen profiteren daarvan.

Stem!

Wil jij jouw mening geven? Via FNV referendum

kun je stemmen op het onderhandelaarsakkoord. Ook vind je hier meer informatie over het AOW-akkoord tussen de bonden en de werkgevers.

Binnenkort ontvang je een brief met een unieke inlogcode die je nodig hebt om te kunnen stemmen. Op 30 juni 2010 sluit de stemming.

Vragen over de referendumbrief

De meest gestelde vragen over het principe-akkoord AOW-pensioen