Ministerie van Defensie

Luchtmachtdagen live via internet

16 juni 2010, 16.53 uur

Demoteam van de Britse Red Arrows. Foto: ministerie van Defensie Een van de hoogtepunten tijdens de Luchtmachtdagen op 18 en 19 juni is een uitgebreide vliegshow. Deze show is op beide dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur live te volgen op de website van Defensie.

Het is bijzonder dat de vliegshow via internet is te zien, want zo kunnen naast de bezoekers van de Luchtmachtdagen ook liefhebbers vanuit de hele wereld de vliegshow volgen. Vorig jaar startte de luchtmacht voor het eerst met live streaming; 10.000 bezoekers volgden de Luchtmachtdagen live op internet.

Deelnemers

Dit jaar kunnen kijkers een spectaculaire vliegshow verwachten van onder meer Patrouille de France, de Red Arrows en de Turkish Stars. Ook zijn er verschillende soloteams aanwezig waaronder de Spaanse F-18, een Britse Typhoon, een Amerikaanse C-17 en een Belgische F-16. Natuurlijk geeft het F-16 Solo Display Team van de Koninklijke Luchtmacht ook acte de présence en is het Apache Solo Display Team na 5 jaar terug van weggeweest.

De live beeldverbinding met de Luchtmachtdagen is vrijdag en zaterdag te zien op defensie.nl/luchtmacht/luchtmachtdagen.