Gemeente Alkmaar


Marco Kuiper, organisator en directeur Indian Summer Festival luidt de kaasbel

Indian Summer Festival vier zaterdag 19 juni haar tiende verjaardag. Wat in 2001 begon als een klein evenement in een feesttent voor slechts 750 bezoekers, groeide in een aantal jaar uit tot een serieus en landelijk festival op het recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk met jaarlijks tienduizenden bezoekers. Diverse topartiesten betraden de afgelopen jaren één, of meerdere, van de maar liefst zes podia die het festival rijk is.

Ze bouwden de afgelopen jaren mee aan het positieve en ontspannen imago waar het festival om bekend staat. Liefhebbers van Dance, 80's & 90's, Pop & Rock kunnen allemaal hun hart ophalen. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Het is een geweldig evenement waar onze streek niet meer omheen kan. Het Alkmaarse gemeentebestuur heeft waardering voor het initiatief en doorzettingsvermogen van Marco Kuiper, organisator en directeur van het evenement. Vrijdag 18 juni om 10.00 uur krijgt Marco de eer om de Alkmaarse Kaasbel te luiden.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 2 april tot en met 3 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.