Wageningen Universiteit en Researchcentrum
varkensproefbedrijf sterksel ontvangt nen- en iso-certificaat Wageningen UR Livestock Research / Varkensproefbedrijf Sterksel ontvangt NEN- en ISO-certificaat

10 jun 2010

Wageningen UR Livestock Research /Varkensproefbedrijf Sterksel ontving op 8 juni jl. het NEN-EN-ISO certificaat 9001:2008. Hiermee voldoet het onderzoeksinstituut opnieuw aan de eisen volgens deze normen. De certificering betreft ontwikkeling, toepassing en overdracht van kennis, gerelateerd aan de veehouderij. Voor de certificering is Varkensproefbedrijf Sterksel bezocht. De auditor notuleerde dat het kwaliteitsniveau en kwaliteitsbewustzijn van Varkensproefbedrijf Sterksel erg hoog was.

Wageningen UR Livestock Research /Varkensproefbedrijf Sterksel draagt bij aan innovaties en nieuwe veehouderijconcepten in de varkenshouderij , in nauwe samenwerking met klanten en stakeholders. Om de processen hiervoor te waarborgen werkt zij met een kwaliteits-managementsysteem, waarmee zij haar bedrijfsvoering continu aanscherpt.

Jaarlijks vindt er een externe audit plaats door de certificerende instelling DNV (Det Norske Veritas). Los daarvan voert Wageningen UR Livestock Research / Varkensproefbedrijf Sterksel ook zelf interne audits uit. Interne signaleringen, klanttevredenheidsmetingen, en projectevaluaties vormen de basis voor het doorvoeren van verbeteracties. Hierbij staat alles ten dienste van ontwikkeling en toepassing van kennis ter bevordering van een renderende en duurzame veehouderij.

Foto-onderschrift: Directeur Paul Vriesekoop van Wageningen UR Livestock Research ontvangt het Managementsysteem Certificaat uit handen van Lead Auditor R.A.M. van Waes van Det Norske Veritas Certification. (foto: Communication Services, Wageningen UR)