Gemeente Beverwijk


OMLEIDINGEN 18 T/M 20 JUNI

Werkzaamheden Velsertraverse

Van vrijdag 18 juni 21.00 uur tot en met zondag 20 juni 13.00 uur is de route Velsertraverse - Wenckebachstraat afgesloten voor verkeer. De gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland voeren een aantal wegwerkzaamheden gelijktijdig uit in één weekendafsluiting om overlast zoveel mogelijk te beperken.

De afsluiting vindt plaats vanaf de westelijke op-/afrit van de A22 tot en met het kruispunt Wenckebachstraat/Breedbandweg/Grote Hout of Koningsweg. Het verkeer wordt omgeleid.

Bij de verkeerslichten vóór de toerit naar de Velsertunnel wordt nieuw asfalt en nieuwe belijning aangebracht. Ook worden de detectielussen van de verkeerslichten vernieuwd. Op het eerste deel van de N197 (Westelijke Randweg Beverwijk), de Velserweg en op het kruispunt Wenckebachstraat/ Breedbandweg/ Grote Hout of Koningsweg worden asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Alle werkzaamheden kunnen alleen plaatsvinden als de weersomstandigheden gunstig zijn.

Omleidingsroutes
Beverwijk
Het verkeer van en naar Beverwijk en het Rode Kruis Ziekenhuis wordt omgeleid via de Parallelweg en de Viaductweg. Het verbod om vanaf de Viaductweg linksaf te slaan richting Wijckermolen wordt tijdelijk opgeheven wegens de bereikbaarheid van het centrum van Beverwijk en het ziekenhuis. De verkeerslichten worden hier uitgeschakeld en het verkeer wordt door verkeersregelaars geregeld.

Wijk aan Zee
Om de bereikbaarheid van Wijk aan Zee zo goed mogelijk te houden en om het centrum van Beverwijk zo veel mogelijk te ontlasten wordt op de A9 naar Wijk aan Zee verwezen via de afslag Heemskerk.

Velsen-Noord/Corus
Het verkeer van en naar Velsen-Noord wordt omgeleid via de route Lijndenweg-Basisweg-Wijkermeerweg-Concordiastraat-Pontweg. Het verkeer van en naar Corus wordt vanaf de Concordiastraat verder omgeleid via de route Noordersluisweg-Staalhavenweg-Wenckebachstraat-Triport. Ook sportpark Rooswijk is via deze route bereikbaar.

Busvervoer
De buslijnen 73 en 74 volgen de omleidingsroute Beverwijk via de Parallelweg en de Viaductweg. Buslijn 77 volgt de omleidingsroute Velsen Noord, o.a. via de Lijnderweg en de Concordiastraat.

Fietsverkeer
Fietsers kunnen geen gebruik maken van de route Wijkerstraatweg-Velserweg. Ze worden omgeleid via de Emplacementsweg en de Halve Maan. De fietsoversteek over de Wenckebachstraat ter hoogte van de Gildenlaan blijft wel beschikbaar.

Overzicht van alle wegwerkzaamheden in Beverwijk

Beverwijk, 17 juni 2010