Gemeente Goedereede


Gemeente Goedereede en Cura Mare tekenen intentieovereenkomst De Vliedberg

Op woensdag 9 juni ondertekenden de gemeente Goedereede en zorgaanbieder Cura Mare een intentieovereenkomst. Cura Mare wil het huidige zorgcomplex De Vliedberg in Ouddorp vervangen door nieuwbouw die voldoet aan de eisen van deze tijd. Met deze overeenkomst geven beide partijen aan serieus te werken aan deze ontwikkeling. Verdere uitwerking van de plannen moet nog plaatsvinden.

Zorgaanbieder Cura Mare ontwikkelt een plan voor de vervanging van het huidige zorgcomplex De Vliedberg aan het Hogepad te Ouddorp. Het zorgcentrum voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. Ook zijn de omliggende bejaardenwoningen toe aan vervanging. De huidige bebouwing zal in fasen plaats maken voor nieuwbouw die voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

Eerder gaf de raadscommissie Grondgebiedzaken van de gemeente al aan dat zij achter het initiatief van Cura Mare staat.

De ontwikkeling vormt onderdeel van een nieuw te vervaardigen bestemmingsplan. De gemeente verstrekt informatie over het nieuwe bestemmingsplan via de gemeentelijke website. Cura Mare wil graag in het voorjaar van 2011 starten met de bouw van de eerste fase; het nieuwe zorgcomplex.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer (0187) 49 15 00, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.