Gemeente Valkenswaard

en Dijn

Afsluiting Mijn en Dijn

Mijn en dijn 2010 | Fotograaf: Heidi Wils

Foto: Heidi Wils

Op dinsdag 15 juni jl. maakte burgemeester drs. A. Ederveen van Valkenswaard tijdens de slotmanifestatie van het Mijn en Dijn-project de winnaar bekend van de posterwedstrijd.

De leerlingen van de deelnemende scholen konden via Hyves hun stem uitbrengen. De poster van Nienke Maas en Daphne Smits van basisschool De Smelen is als eerste geëindigd. De twee meisjes ontvingen een ingelijste poster uit handen van de burgemeester. De winnende poster wordt gekopieerd en opgehangen in winkels, openbare gebouwen en scholen in heel Valkenswaard zodat iedereen hem kan bewonderen.

Donaties aan goede doelen
Tijdens het Mijn en Dijn-project deden leerlingen en docenten mee aan een quiz met als onderwerp vervuiling, vernieling, diefstal en ander normoverschrijdend gedrag. Voor elk goed antwoord kregen de deelnemers EUR 1,- van de gemeente Valkenswaard. De opbrengst van deze quiz gaat naar een goed doel dat een school vooraf uitkiest. In totaal verdienden de deelnemende scholen EUR 390,- om te schenken aan goede doelen. Die opbrengst wordt als volgt verdeeld:

Natuur- speel- en leertuin op schoolplein

EUR 79,- door basisschool De Pionier

Stichting Straatkinderen Roemenië

EUR 176,- door basisschool De Smelen

Wereld Natuur Fonds

EUR 135,- door basisschool De Schepelweijen

Achtergrond
Leerlingen van groep 8 van de basisschool hebben in de afgelopen weken meegedaan met het preventieproject Mijn en Dijn. Dit project is gericht op een veilige leefomgeving en het voorkomen van vervuiling, vernieling, diefstal en ander normoverschrijdend gedrag. In het project werken de scholen, ambtenaren van de gemeente, de politie en Bureau Halt nauw samen. Gezamenlijk maakten zij het lesmateriaal en vertelden gastdocenten van de betrokken organisaties in de klas over hun werk.