Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 18-06-2010

Aanrijding bus met fietser

AMERSFOORT De politie kreeg op donderdag 17 juni rond 08.15 uur de melding dat een aanrijding had plaatsgevonden op de Stichtse Rotonde ter hoogte van de Hoge Kleyweg. Een 23-jarige bestuurder van een touringcar wilde rechtsaf slaan om de Hoge Kleyweg in te rijden. In dezelfde richting reed op het naastgelegen fietstpad op dat moment een 26-jarige fietser uit Zeist. Vervolgens ontstond een aanrijding waarbij de man op de fiets onder de bus terecht kwam.

Het slachtoffer is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het UMC. De Regionale verkeersdienst van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Verdachte vernieling aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 17 juni heeft de politie rond 21.00 uur een 15-jarige jongen uit Nijkerk aangehouden voor het ingooien van een ruit bij een school aan Het Avontuur. In de school waren op dat moment diverse mensen aanwezig. Na het horen van een knal en glasgerinkel troffen zij in de omgeving de verdachte en enkele andere jongeren aan. De jongen werd overgedragen aan de politie. Hij werd overgebracht naar het bureau en legde een bekennende verklaring af.