Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.50 uur

Utrecht, 18-06-2010

Meisje aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een meisje aangehouden omdat zij niet wilde luisteren en probeerde uit handen te blijven van de agenten.

Rond 20.50 uur kreeg de politie een melding dat een meisje op het Jacobskerkhof lastig werd gevallen door een groepje jongens. Ter plaatse troffen agenten een groep personen aan. Bij aankomst zagen agenten dat een meisje zich snel uit de voeten wilde maken. De agenten vroegen het meisje om haar identiteitsbewijs. Hierop zette zij het op een lopen in de richting van de Breedstraat.

Na een korte achtervolging werd het 15-jarige meisje uit Maartensdijk aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette zij zich hevig. Zij moest geboeid worden overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat ze was weggelopen uit een instelling in Ossendrecht. Na verhoor werd zij teruggebracht naar de instelling.

Schietincident

UTRECHT Op de Auriollaan vond donderdagavond een schietincident plaats. Niemand raakte gewond.

De politie werd omstreeks 21.25 uur gebeld door diverse getuigen omdat er mogelijk geschoten werd in de omgeving van de Auriollaan. Ter plaatse bleek dat er door onbekenden meerdere schoten waren gelost op een deur van een huis aan de Auriollaan. Niemand was gewond geraakt en de verdachten waren in een auto gevlucht.

Tijdens het onderzoek ter plaatse verzamelende zich een grote groep jeugd in de omgeving van de Auriollaan. De jongeren gedroegen zich zeer vervelend en de politie moest meerdere malen optreden om de jeugd tot orde te roepen. Hierbij moest gebruikgemaakt worden van een politiehond. Na enige tijd keerde de rust terug. De politie heeft het schietincident in onderzoek.

Aanrijding lestel

UTRECHT Op de Lessinglaan vond donderdagmiddag een aanrijding tussen een motorrijder en een fietsster plaats. Hierbij raakte de motorrijder gewond.

Een 56-jarige man uit Rosmalen reed omstreeks 12.55 uur op zijn motorfiets vanaf de Thomas A Kempisweg de Spinozaweg op. Op dat moment stak een 29-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets de weg over. De vrouw twijfelde halverwege de weg en bleef staan. Hierdoor moest de motorrijder remmen en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 56-jarige bestuurder werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook de 29-jarige vrouw werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Straatroof, verdacht aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag vond op de Wevelaan een beroving plaats van een oudere dame. De politie kon de verdachte aanhouden.

Rond 17.20 uur kreeg de politie een melding dat een 85-jarige vrouw uit Utrecht was beroofd op de Wevelaan. De politie ging ter plaatse en sprak de vrouw en een aantal getuigen. Aan de hand van de verklaringen gingen agenten op zoek naar de verdachte. Op de Berglaan zagen zij een auto staan die voldeed aan de beschrijving van de getuigen. In de auto lag een man op de achterbank. De 34-jarige man uit Utrecht voldeed ook aan het opgegeven signalement van de getuigen en werd aangehouden.