Gemeente Hulst

beschoeiing Binnenvest

Nieuwe beschoeiing Binnenvest

Het aanbrengen van nieuwe beschoeiing van een deel van de Binnenvest wordt voorbereid.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen om de beschoeiing van de Hulster Binnenvest te vernieuwen. De werkzaamheden aan de beschoeiing worden in de 2e helft van juli 2010 gestart.

De beschoeiing van de Binnenvest tussen de Graauwse Poort en de Gentse Poort is over grote delen nagenoeg verdwenen. Hierdoor vindt oeverafslag plaats, hetgeen kan leiden tot gevaarlijke situaties voor wandelaars die het onderpad gebruiken. Daarnaast is op sommige plaatsen het pad dusdanig smal geworden dat het lastig is om ter plaatse met machines onderhoud te verrichten. Om deze redenen wordt de vervanging van de beschoeiing nu voorbereid.

Op de landtong gelegen tussen de Binnenvest en de Buitenvest wordt nu grond verzameld. Deze grond - afkomstig van het bedrijventerrein Hogeweg te Hulst - is nodig om voor en achter de nieuwe beschoeiing aan te brengen. Achter de beschoeiing wordt de grond aangebracht om verzakking te voorkomen. Aan de waterkant wordt onder water een extra oever aangebracht van circa 30 cm. Hier kunnen oeverplanten groeien, hetgeen stevigheid geeft aan het geheel. Dit is van belang voor het veilig kunnen uitvoeren van onderhoud aan de stadswallen met machines. De zogenaamde onderwateroever is ook uit oogpunt van veiligheid wenselijk. Momenteel is de diepte achter de beschoeiing circa een meter. Na de werkzaamheden is dat dus zo'n 30 cm.

In verband met het broedseizoen (Flora- en Faunawet), wordt pas na 15 juli 2010 gestart met de werkzaamheden aan de beschoeiing.

Op 11 februari 2010 stelde de gemeenteraad het bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor het vernieuwen van de beschoeiing van de binnenvest.