Gemeente Woerden

Strand Cattenbroek bijna open!

18-06-2010
Vrijdag 18 juni is de feestelijke opening van strand Cattenbroek bij de recreatieplas in Snel en Polanen.
Logo strand Cattenbroek
Wethouder Bob Duindam (recreatie) geeft die middag het startschot, waarna enkele kinderen de openingsduik verrichten. Vervolgens is er een workshop op het strand voor de leerlingen uit groep 8 van de drie basisscholen in de wijk.
Na deze dag is het strand vrij toegankelijk voor iedereen! U bent er van harte welkom dagelijks van zonsopgang tot 22.00 uur 's avonds. 's Nachts is het niet toegestaan op het strand of in het water te zijn.

Welke voorzieningen zijn er?
Het strand heeft voorlopig een sobere inrichting: een zandstrand, een grasveld, een klein parkeerterrein en een fietsenstalling. Verder komt er een toiletvoorziening en bij mooi weer een snack- en ijscowagen.

Tot de ballenlijn
Op zomerse dagen is er toezicht op hygiëne en orde. Het zwemmen is op eigen risico. De veilige zwemzone wordt bij 1.40 m diepte aangegeven met een ballenlijn. Het is niet toegestaan voorbij de ballenlijn te gaan vanwege de zandwinning. Om dezelfde reden is het voorlopig niet toegestaan om met bootjes of surfplanken de plas op te gaan.

Bereikbaarheid
De toegangsweg ligt aan de Cattenbroekerdijk in Woerden, in het verlengde van de Zeeweg. Parkeren op het terrein is mogelijk op stranddagen van 10.00 - 21.00 uur. Buiten deze tijden kunt u alleen langs de toegangsweg parkeren. Er is weinig parkeergelegenheid, dus komt u zoveel mogelijk op de fiets!

Meer informatie over strand Cattenbroek