Gemeente Woerden

Wethouders stellen zich voor: Titia Cnossen

18-06-2010
De gemeente Woerden heeft een nieuw college. Wie zijn ze en waarvoor gaan zij zich inzetten in de coalitieperiode 2010-2014? Eind mei bezocht Wethouder Cnossen het Stadserf Komende weken komen de collegeleden één voor één aan bod om zich aan u voor te stellen.

Titia Cnossen is vanaf november 2008 wethouder in Woerden. Zij is 52 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen en is sinds 2000 politiek actief voor de ChristenUnie. Van 2002 tot 2007 was ze wethouder in Berkel en Rodenrijs.

Tot voor kort hield Titia zich bezig met de WMO en Sociale Zaken. Nu richt zij zich op Verkeer en Vervoer, A12 BRAVO (randwegen), IBOR (beheer openbare ruimte), begraven en begraafplaatsen, afval en reiniging, monumenten en archeologie, wijkgericht werken/leefbaarheid en Onderwijs. Ze vindt dit een prachtig takenpakket: "Diverse onderwerpen maar het gemeenschappelijke is dat die wel het imago van de gemeente bepalen. Prettig wonen, een gevoel van veiligheid, contacten in de buurt en een goede school voor de kinderen zijn belangrijke factoren bij het kiezen van een woonplaats. Het onderhoud van de openbare ruimte moet versoberen. Daarover gaan we in gesprek met inwoners, om het uit te leggen en ook om te motiveren zelf initiatief te nemen."