Totospelers hebben volste vertrouwen in Oranje

18/06/2010 10:23

De Lotto

Rijswijk, 18 juni 2010 - Ondanks de winst zonder franje tegen Denemarken, hebben de Toto-spelers het volste vertrouwen in de wedstrijd Nederland-Japan. Maar liefst 98% verwacht dat Oranje ook zijn tweede wedstrijd tijdens het WK-voetbal wint. De meest voorspelde uitslag is 2-0.

Nederland heeft één keer eerder tegen Japan gespeeld. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd in 2009 welke Nederland won met 3-0. Volgens kenners is de kans groot dat Nederland deze wedstrijd gaat winnen, gezien de slechte voorbereiding van Japan. De laatste keer dat Japan een wedstrijd gewonnen heeft vóór het WK was op 6 juni 2009.

Sinds 1998 doet Japan mee met het WK-voetbal. Dit is de vierde keer opeenvolgend. Japan heeft zijn eerste wedstrijd tegen Kameroen gewonnen met 1-0. Keisuke Honda, voormalig speler van VVV-Venlo, zorgde voor de overwinning van deze wedstrijd.

Als Kameroen-Denemarken eindigt in een gelijkspel en Nederland wint de wedstrijd van Japan, dan is Nederland verzekerd van een plaats in de achtste finale.

Toto spelen

Men kan met Toto op de wedstrijd Nederland- Japan inzetten tot en met zaterdag 19 juni 13:25 uur en op Nederland - Kameroen tot en met donderdag 24 juni 20:25 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto

Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.