Politie Groningen

Vrijdag 18 juni 2010

Provincie Groningen , 18-06-2010

Jonge graffitiartiest aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 15-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Stadswachten hadden de knaap bij het station aan de Noorderstationstraat betrapt bij het bekladden van fietskluisjes. Bij fouillering werd bij hem een viltstift gevonden. De jonge Picasso moest mee naar het politiebureau. Hij werd met een bon voor baldadigheid op zak aan zijn ouders overgedragen.

Duo met gestolen betontegels aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht twee mannen ( 27 en 31 jaar) uit Groningen aangehouden. De politie reageerden op een melding van diefstal van stenen in de Galenuslaan in Groningen. Agenten zagen in deze straat een auto wegrijden met een stapel betontegels in de kofferbak. Toen het duo de politieagenten zagen maakten zij zich uit de voeten. Beiden konden na een korte zoektocht in de omgeving worden aangehouden. Over de herkomst van de stenen konden zij geen aannemelijke verklaring geven. Het duo werd voor verder onderzoek ingesloten. De auto en de stenen werden in beslaggenomen. De politie onderzoekt de diefstal.

Man met harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Bij controle in een portiek, naast de ingang van een coffeeshop, in Steentilstraat bleek dat de man in het bezit was van een aantal grammen harddrugs. In het portiek vonden agenten nog 5 bolletjes harddrugs. Hij moest mee naar het politiebureau. De drugs zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 54-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Stadjer op zijn snorfiets rijden in de Arubastraat in Groningen. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij mocht met een rijverbod van vier uur op zak weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsertje gewond na aanrijding

APPINGEDAM Bij een aanrijding op het Meester S Reyndersplein is donderdagavond een 11-jarige meisje uit Appingedam gewond geraakt. Het meisje gaf op haar fiets op de kruising met de Prof. De Blecourtstraat geen voorrang aan een 47-jarige automobilist uit Appingedam. Een aanrijding was het gevolg. Het 11-jarige slachtoffertje is met beenletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadjer voor belediging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht aan de Corthinglaan in Groningen een 30-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer had eerder in de nacht medewerkers van het politieservicecentrum telefonisch meerdere malen met vervelende en kwetsende bewoordingen beledigd. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Tijdens zijn aanhouding gedroeg de Stadjer zich vervelend. De man werd ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsers gewond na verkeersongeval

VEENDAM Bij een verkeersongeval zijn donderdagmiddag twee fietsers gewond geraakt. Een 65-jarige vrouw reed op haar fiets op het Veenlustplein en kwam door nog een onbekende oorzaak in botsing met een 10-jarige jongetje uit Veendam. De 65-jarige vrouw kwam ten val. Zij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het 10-jarige kereltje kreeg een fietsstuur in zijn buik. Ook hij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Aanhoudingen na vechtpartij

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagmorgen twee mannen (18 en 19 jaar) uit Roden aangehouden vanwege een vechtpartij. De onenigheid begon in de horecagelegenheid in de Peperstraat. Een 19-jarige man uit Holwierde stootte tijdens het dansen iemand aan. De 19-jarige man werd direct door een groep mannen belaagd en mishandeld. Hij werd met meerdere verwondingen in zijn gezicht door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kon twee vechtersbazen aanhouden. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie onderzoekt het geweldsincident. Zij verwacht in deze zaak nog meer aanhoudingen te kunnen verrichten.

Zigeunervrouwen aangehouden na zakkenrollerij

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond op het Hereplein in Groningen vier vrouwen en een tienermeisje aangehouden voor diefstal in vereniging. Een 21-jarige vrouw uit Groningen had net afgerekend bij een fastfoodrestaurant in de Herestraat in Groningen. Zij werd hierbij geduwd door een jonge zigeuner vrouw. Korte tijd later ontdekte de Stadjer dat haar portemonnee uit haar tas was gerold. De jonge vrouw, die een duwtje had gegeven, bleek in het gezelschap van meerdere Zigeunervrouwen. De Stadjer waarschuwde de politie over de zakkenrollerij. Korte tijd later trof de politie op Hereplein in Groningen de vrouwen, een 37-jarige vrouw uit Groningen, een 16-jarig meisje uit Groningen, twee vrouwen uit Lingen (26 en 30 jaar) en 21-jarige vrouw zonder vaste woonplaats. Op grond van het signalement van het slachtoffer werd het gezelschap aangehouden. Tijdens de aanhouding stopte één van de vrouwen een handtasje onder het dekentje van een kinderwagen. In de handtas werd later de lege portemonnee van de 21-jarige Stadjer aangetroffen. De politie nam bij twee vrouwen een klein geldbedrag in beslag. Eén van de vrouwen had een baby en een 8-jarig zoontje bij zich. De vrouw besloot direct mee te werken aan het onderzoek. Zij wees in een afvalbak op de Carolieweg enkele eigendommen van het slachtoffer aan. Uit de afvalbak werden onder meer een paspoort en twee bankpassen van het slachtoffer gehaald. Na het afleggen van een uitgebreide bekennende verklaring werd de moeder met kinderen dezelfde avond in vrijheid gesteld. De andere vier verdachten werden in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord over de gezamenlijke diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 17 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Boer, Provinciaalweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Zuidbroek, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2440, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Sint Annen, Rijksweg N46:aantal geregistreerde voertuigen: 1574, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 124 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Usquert, Provinciaalweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 807, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 129 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wagenborgen, Provincialeweg N362:aantal geregistreerde voertuigen: 644, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.