Gemeente Oldambt


Zie ik jou, zie jij mij'

Lespakket voor op basisscholen
`De gemeente Oldambt hecht veel waarde aan het op peil houden en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Een belangrijke doelstelling daarbij is het verminderen van het aantal (letsel)ongevallen. Om dit te realiseren is er een lespakket ontwikkeld speciaal voor het basisonderwijs `Zie ik jou, zie jij mij'.

Veiligheid met stip op één
Jaarlijks wordt in het Oldambt een verkeersveiligheidsanalyse gemaakt waaruit onder andere een overzicht komt van gevaarlijke kruispunten en wegvakken. Dit overzicht geldt als leidraad voor het nemen van gerichte maatregelen. Daarnaast is het verbeteren van verkeersgedrag een belangrijke pijler van het verkeersbeleid.

Jong geleerd is oud gedaan
De gemeente Oldambt investeert veel in verkeerseducatie op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Immers: jong geleerd is oud gedaan. Voor de jongste groepen binnen het basisonderwijs heeft de gemeente een lespakket laten ontwikkelen. Met dit lespakket leren jonge kinderen hoe zij zich goed zichtbaar kunnen maken in het verkeer. In mei jongstleden is dit actiepakket uitgedeeld aan alle basisscholen in de voormalige gemeente Scheemda en Reiderland. Winschoten lag hiermee op kop want daar zijn de lespakketten in 2009 al verspreid.

Op 26 mei jongstleden was de eer aan wethouder Ricky van den Aker om het eerste lespakket uit te reiken op de basisschool Drieborg.