Gemeente Spijkenisse


Digitaal Energieloket gelanceerd

18 juni 2010

Opening Digitaal Energieloket

Bedrijven en inwoners van de stadsregio Rotterdam kunnen voor informatie en tips over energiebesparing terecht op een nieuwe website: energieloket.nl.

Deze website is 15 juni 2010 tijdens een bijeenkomst van wethouders Milieu en Economie en afgevaardigden van ondernemersverengingen officieel in gebruik gesteld door wethouder Vissers van Schiedam en wethouder Taal van Hellevoetsluis.

Op de site vinden de bezoekers onder andere informatie over energiebesparende maatregelen, over subsidies en financieringen, over materialen en producten die energie besparen. Daarnaast staan ook de aanbieders van dergelijke producten op de site vermeld. Bovendien kunnen ondernemers die de site bezoeken gratis kennismaken met instrumenten als de Milieubarometer om zo energie te besparen en daarmee de kosten te drukken. Voor hen staan er ook tips op de site bij verbouwing of verhuizing van bedrijfspanden. Tenslotte worden bezoekers gewezen op de mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken.

De gemeenten in de stadsregio Rotterdam zijn 15 projecten gestart onder de noemer Regionale Klimaatagenda om de uitstoot van CO2 met 40% te reduceren ten opzichte van 1990. De projecten zijn onderverdeeld in verschillende thema's zoals gemeentelijke gebouwen, woningbouw, bedrijven, verkeer en vervoer en energieopwekking. Het project `Energieloket stadsregio Rotterdam' is een van de projecten binnen het thema woningbouw. Een ander project binnen dit thema is `Energie in prestatieafspraken met woningcorporaties ' waarin afspraken worden gemaakt over energiebesparende maatregelen met woningbouwverenigingen.

De wethouders Vissers en Taal zijn zelf trekkers van de projecten `Energieloket stadsregio Rotterdam' respectievelijk `Stimulering energiebesparende maatregelen bedrijven'. De 2 projecten hebben de krachten gebundeld om gezamenlijk een digitaal energieloket en een uitgebreide campagne op te zetten voor bewoners en bedrijven.

Externe links


* Energieloket [Let op! De website www.energieloket.nl opent in een nieuw venster.]