Keukenapparatuur gewild voor Vaderdag

18/06/2010 10:46

UNETO - VNI

Niet alleen digitale gadgets, zoals MP3-spelers zijn dit jaar populair voor Vaderdag. Moeders en andere gezinsleden spelen in op de trend dat vaders steeds vaker in de keuken te vinden zijn en geven bijvoorbeeld food processors, friteuses en mixers cadeau. Ook de toenemende aandacht voor persoonlijke verzorging is zichtbaar in de aankopen. Shavers, bodygroom en elektrische tandenborstels doen het opvallend goed, blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie UNETO-VNI onder haar detailhandelsleden.

Uit het onderzoek van brancheorganisatie UNETO-VNI komt naar voren dat de omzet rond Vaderdag naar verwachting op hetzelfde niveau terechtkomt als vorig jaar. De trend naar kwalitatief goede producten zet door. Maurice Estourgie, verantwoordelijk voor detailhandel binnen UNETO-VNI: 'Consumenten kiezen voor hoogwaardige merken en apparaten. Opvallend is daarnaast de vraag naar bijvoorbeeld stofzuigers met een stoer design.'

Bij digitale apparatuur doen vooral universele afstandbedieningen, computermonitoren met ingebouwde tv-tuners en blu ray-spelers het goed. De elektrotechnische detailhandel constateert dat de trend doorzet dat aankopen voor Vaderdag pas op het laatste moment worden gedaan.





http://www.uneto-vni.nl