Rechtszaak loopt uit op mislukking voor Deminor

18/06/2010 10:57

Citco

Madoffbeleggers halen bakzeil in kort geding tegen Citco

Amsterdam, vrijdag 18 juni 2010 - Het kort geding dat door Deminor namens een groep gedupeerden van Bernard Madoff was aangespannen om documenten los te krijgen van het Nederlands-Antilliaanse Citco, is voor de eisers uitgelopen op een mislukking.

Deminor zegt meer dan 650 cliënten te vertegenwoordigen , maar kon dat tijdens de zitting niet aantonen. Ook kon Deminor niet aangeven of er sprake was van onrechtmatig handelen door Citco, wat die onrechtmatige daad eventueel zou zijn en krachtens welk recht het handelen van Citco onrechtmatig zou zijn.

De rechter heeft gelet op verloop van de zitting en het door Citco gevoerde verweer vervolgens aan Deminor een kans gegeven om de vorderingen ter plekke in te trekken. Zodoende kon Deminor een afwijzing van haar eisen door de rechter voorkomen. Deminor heeft daarop eieren voor haar geld gekozen en trok nog tijdens het Kort Geding de eisen in.

Dat betekent dat de rechter geen uitspraak zal doen in deze zaak. Deminor wilde via de rechter gedaan krijgen dat Citco stukken zou overhandigen over de relatie met Madoff. Dat een partij tijdens de zitting de zaak afblaast door het terugtrekken van de eis, komt bijna niet voor.