D66

vrijdag 18 juni 2010

EP wil feiten over flotilla incident op tafel

Het Europees Parlement steunt een onafhankelijk internationaal onderzoek naar het flotilla incident eind mei.

één stem

Europarlementslid Marietje Schaake (D66) is verheugd dat het Europees Parlement op dit gevoelige onderwerp met één stem heeft gesproken: "Het Europees Parlement dreigt soms net zo verdeeld te zijn als de strijdende partijen in het Midden-Oosten zelf. Het is de verantwoordelijkheid van politici om het hoofd koel te houden en bij de feiten te blijven. Het EP is ervan overtuigd dat op basis van een internationaal, onafhankelijk onderzoek gekeken moet worden naar de gevolgen voor de betrokken partijen."

duurzame oplossing

Het Europees Parlement steunt in deze resolutie ook ´een duurzame oplossing in het Midden-Oosten conflict´. "Hoe moeilijk de huidige situatie ook is, we moeten het moment aangrijpen. Europa is een van de beste kandidaten om als bemiddelaar op te treden."

goede banden met Turkije

Schaake benadrukt het belang van goede banden tussen Europa en Turkije in het werken aan stabiliteit in het Midden Oosten. "Zeker in deze kwestie is het belangrijk dat Turkije en Europa nauw samenwerken. Turkije is al NAVO lid en werkt aan Europese toetreding. Europa moet nu pal achter dat doel gaan staan, anders is het misschien te laat.".