Politie Gelderland-Zuid

Grote integrale veiligheidscontrole

Waardenburg/ Asperen, 18-06-2010 o Donderdagavond en nacht heeft politieteam Geldermalsen een grote integrale veiligheidscontrole gehouden in Waardenburg en Asperen. Dit deed zij samen met het team Verkeershandhaving van Gelderland-Zuid, Parketpolitie Arnhem, Douane, KLPD, Veilig Verkeer Nederland en de brandweer.

Van 16.30 uur tot 20.30 uur werd gecontroleerd op de rotonde Steenweg/ Achterweg en op de Zandweisstraat. Van 21.00 tot 23.30 uur werd gecontroleerd op de Heukelumseweg in Asperen.

101 processen-verbaal

De politie heeft in totaal 101 processen-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende feiten. Hieronder een opsomming van de belangrijkste feiten:

* 30x voor het niet dragen van de autogordel
* 6x voor niet-handsfree bellen

* 17x voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs
* 6x voor het overtreden van de maximum snelheid
* 4x voor gladde banden

* 4x voor defecte verlichting

Verder werden enkele bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm, het rijden door roodlicht, het niet voeren van fietsverlichting en bumperkleven.

Celstraf van 1084 dagen

In Waardenburg werd een 33-jarige man uit Wadenoijen aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie nadat bij controle van zijn auto bleek dat hij drie busjes pepperspray in zijn auto had. Een 41-jarige man uit Geldermalsen werd aangehouden omdat hij nog een celstraf had openstaan van 1084 dagen. De 41-jarige kon op zijn verblijfplaats in Waardenburg worden aangehouden. In totaal moesten vijf bromfietsbestuurders hun kentekenbewijs inleveren nadat uit een controle op de rollentestbank bleek dat hun bromfiets opgevoerd was. Op de Rijksweg A2 werd het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Den Bosch toen hij daar, na aftrek van de wettelijke correcties, 140 km/uur terwijl een snelheid van 90 km/uur is toegestaan.

902 blaastesten

Het team Verkeershandhaving nam bij 902 bestuurders een blaastest af. In totaal bliezen 4 bestuurders boven de limiet. Het hoogst gemeten alcoholpercentage bedroeg 405 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan. Tegen alle vier de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 18-06-2010 11:21 | © Regio Gelderland-Zuid |