Politie Haaglanden

persberichten 18 juni

Haaglanden, 18-06-2010

Getuigen overval woning gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek zoekt getuigen van een overval op een woning aan de Karel Roosstraat, donderdag 17 juni. Omstreeks 09.45 uur belde een man bij de woning aan en zei dat hij een pakketje voor de bewoonster had waar zij voor moest tekenen. Op het moment dat de 48-jarige bewoonster een pen wilde pakken, drong de man de woning binnen, met in zijn kielzog nog twee mannen. In de woning bedreigden de overvallers de vrouw, evenals haar 21-jarige zoon die op het tumult afkwam, met een vuurwapen. Ook de 24-jarige dochter van de bewoonster werd, samen met haar 1-jarige kleinzoon, door de drie bedreigd.
De driejarige kleindochter van de vrouw stond tijdens de overval huilend bovenaan de trap. De overvallers mishandelden de moeder en zoon en knevelden de drie volwassenen alvorens zij de woning verlieten. Vooralsnog lijkt het erop dat de daders er niet in zijn geslaagd iets weg te nemen uit de woning. De vrouw en haar zoon raakten door de mishandeling gewond en zijn in het ziekenhuis aan hun letsel behandeld.

Van de drie daders is bekend dat het mannen van Noord-Afrikaanse afkomst waren in de leeftijd van 25 tot 30 jaar. Zij waren alle drie tussen de 1.70m en 1.80m lang. Eén van hen had een gezet postuur en was gekleed in een zwarte jas met daaronder een trui van het bedrijf DHL. Hij had een zwarte sporttas bij zich. De tweede dader droeg een rood/zwart trainingspak van de voetbalclub AC Milan. Hij had lang haar en droeg een zwart petje. Hij had een doos (formaat schoenendoos) bij zich. Van de derde dader is alleen bekend dat hij een zwarte leren jas droeg. De daders gingen er na de overval mogelijk vandoor in de richting van de Loosduinseweg.
Heeft u donderdag iets gezien in de omgeving van de Karel Roosstraat dat verband kan hebben met deze overval? Of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Waarschuwingsschot bij aanhouding overvaller
Den Haag Een politieagent loste donderdag 17 juni een waarschuwingsschot bij de aanhouding van een overvaller. Omstreeks half tien s avonds waren twee agenten bij een supermarkt aan het Spui om een winkeldief op te halen. Toen zij bij de achteringang van de supermarkt met de bedrijfsleider stonden te praten, hoorden zij een vrouw gillen. Direct daarop kwam uit de achteringang van een naast de supermarkt gelegen schoenenwinkel een man lopen. Toen de agenten zagen dat de man een vuurwapen in zijn hand had, richtten zij hun dienstwapens op hem. De man weigerde het wapen te laten vallen, waarop één van de agenten een waarschuwingsschot loste. Daarop gaf de overvaller zich over en kon hij worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 39-jarige man uit Almere.

Klappen voor straatrover
Den Haag Een 51-jarige Hagenaar die donderdag 17 juni het slachtoffer werd van een straatroof wist zijn bezit korte tijd later weer te bemachtigen. De man stond omstreeks half tien s ochtends op de hoek van Paulus Potterstraat en de Hoefkade toen een onbekende man de ketting van zijn hals trok en er vandoor ging. Het slachtoffer ging de dader achterna en kreeg de man te pakken. Er ontstond een gevecht, waarbij over en weer rake klappen vielen. Uiteindelijk trok de 51-jarige aan het langste eind. Hij wist zijn ketting terug te pakken, waarna de dader gewond afdroop. De politie onderzoek zijn identiteit.

Heldendaad
Den Haag Met de beroving van een 11-jarig meisje uit Den Haag beging een onbekende straatrover donderdag 17 juni een ware heldendaad. Het meisje liep omstreeks 20.00 uur met een vriendinnetje door de Rubensstraat toen zij werd ingehaald door een jongen op een grijze damesfiets. De jongen zette zijn fiets dwars voor de 11-jarige en probeerde de gouden ketting die zij om haar nek had los te rukken. De jongen kreeg de ketting niet los, maar wist wel de hanger te bemachtigen die aan de ketting vastzat. In deze hanger is een foto van de opa van het meisje gegraveerd. Na de straatroof ging de verdachte er vandoor richting zwembad de Houtzagerij. De dader is vermoedelijk van Marokkaanse afkomst en ongeveer 16 jaar oud. Hij droeg een spijkerbroek en een witte pet. Hij had een glad, bleek en smal gezicht. Getuigen die de politie kunnen helpen bij het oplossen van deze straatroof wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Hoefkade via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Jongen (6) breekt bovenbeen bij aanrijding
Den Haag Een zesjarig jongetje brak donderdagmiddag 17 juni zijn bovenbeen toen hij op de Hengelolaan werd aangereden door een 63-jarige automobiliste uit Den Haag. De jongen stak rond 13.05 uur via het zebrapad de rijbaan van de Hengelolaan over en werd daarbij aangereden door een automobiliste. Door de klap van de aanrijding brak de jongen zijn bovenbeen. Hij werd vervoerd naar het Juliana Kinderziekenhuis waar hij werd behandeld. De politie onderzoekt de aanrijding.

Dertig dagen
Den Haag Surveillerende politieagenten werden donderdagavond 17 juni op de Wippolderlaan ingehaald door een 43-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist reed sneller dan de toegestane 80 km/uur en de politieagenten besloten hem te controleren. Nadat zij hem op de Erasmusweg hadden laten stoppen, bleek dat de automobilist onder invloed was. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond voor een gevangenisstraf van dertig dagen. Met een proces-verbaal voor het rijden onder invloed (490 ugl) op zak, mocht hij zijn gevangenisstraf gaan uitzitten.

Openstaande boetes
Den Haag Omdat hij nog enkele boetes open had staan, meldde een 24-jarige Hagenaar zich donderdagavond 17 juni op het politiebureau aan de Beresteinlaan. De man moest in totaal 5111,25 euro betalen of 43 dagen de gevangenis in. Na enkele telefoontjes lukte het hem om het geldbedrag bijeen te sprokkelen. Nadat hij zijn boetes had betaald, mocht hij het politiebureau verlaten.

Winkeldief moet 365 dagen zitten
Den Haag Een 23-jarige man zonder vaste woon- en of verblijfplaats liep donderdagavond 17 juni tegen de lamp toen hij probeerde een fles zonnebrandolie probeerde te stelen in een supermarkt aan het Goeverneurplein. De winkeldief werd aangehouden en aan het bureau bleek dat de verdachte nog een gevangenisstraf van 365 dagen moest uitzitten.

Drie Leidsendamse meisjes uit zee gered
Den Haag - Vier meisjes van 12 en 13 jaar kwamen donderdag 17 juni in moeilijkheden toen zij bij een golfbreker op het Noorderstrand aan het zwemmen waren. Door de ebstroming en de sterke stroming rond de golfbreker hadden de meisjes moeite om terug te zwemmen naar het strand. Eén meisje kwam zelf aan de kant, de andere drie meisjes zijn door politieagenten uit het water geholpen. De meisjes waren flink geschrokken maar hebben verder niets overgehouden aan hun zwemavontuur.

Aanrijding op A12
Voorburg Bij een aanrijding op de A12 waarbij donderdag 17 juni om 17.30 uur een vuilniswagen en drie personenautos betrokken waren, raakten drie personen gewond. Plotseling remmen was de oorzaak van een kettingbotsing waardoor twee personenautos achter op elkaar botsten en een derde opzij werd geduwd en rond zijn as draaide. Deze personenauto werd met zijn zijkant tegen een andere personenauto gedrukt en raakte zwaar beschadigd. Twee slachtoffers werden door de brandweer uit hun auto geknipt. De 25-jarige man uit Den Haag en 48-jarige vrouw uit Den Haag werden zwaar gewond vervoerd naar een ziekenhuis. Ook de chauffeur van de vuilniswagen (leeftijd onbekend) werd met nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis.

Politie controleert fietsers in winkelstraat
Wassenaar - De politie in Wassenaar bekeurde donderdag 17 juni in de Langstraat
(brom-)fietsers die door de Langstraat reden. Omdat de winkelstraat een voetgangersgebied is, is het verboden daar op de (snor-)fiets doorheen te rijden. Drie personen, twee fietsers en een snorfietser, kregen een bekeuring voor het (snor-)fietsen in een voetgangersgebied.

Snelheidscontroles na klachten bewoners
Rijswijk - De politie in Rijswijk controleerde donderdag 17 juni, na klachten van omwonenden, op het Jaagpad, 't Haantje en de Lange Kleiweg de snelheid van passerende bestuurders. Op het Jaagpad kregen 4 scooterrijders een bekeuring omdat zij te hard reden. Op de Lange Kleiweg kregen 2 automobilisten een bekeuring en op 't Haantje bleek iedereen zich netjes aan de maximum snelheid te houden. Op de Beatrixlaan voerden de agenten ook nog een controle uit. Daarbij kregen 17 auto's een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Jongens aangehouden na vernieling ruiten
Rijswijk - Agenten hielden donderdag 17 juni twee Rijswijkse jongens, 11 en 12 jaar, aan nadat deze op het Piramideplein ruiten van het stationsgebouw hadden vernield. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat twee jongetjes de ruiten vernielden. Ter plaatse bleken de 'slopertjes' al gevlogen, maar dankzij een getuige die de jongens had herkend konden zij korte tijd later worden aangehouden. De jongens kregen op het politiebureau een fikse preek en mochten daarna met hun ouders mee naar huis.

Viertal vast voor bedreiging
Naaldwijk De politie hield donderdag 17 juni omstreeks 17.10 uur op de Verdilaan 4 jongeren aan die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een bedreiging. Het viertal, een 17-jarige jongen uit Naaldwijk, zijn 17-jarige vriendin uit Naaldwijk, een 18-jarige jongen uit Zoetermeer en een 16-jarig meisje uit Zoetermeer bedreigden na een woordenwisseling een aantal jongeren die op een bankje zaten nabij de Verdilaan. Eén van de vier haalde een vuurwapen uit zijn broekzak en richtte dat op de jongeren. Na wat heen en weer gepraat liepen de vier weg in de richting van het gemeentehuis. Daar zagen gewaarschuwde agenten de vier lopen. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Politie zoekt slachtoffer zakkenrollerij
Delft Een nog onbekende vrouw werd 17 juni omstreeks 14.30 uur het slachtoffer van een zakkenroller toen zij op de Zuidwal liep. Toezichthouders van de gemeente zagen dat twee mannen de portemonnee van een oudere vrouw rolden. Eén van de twee mannen leidde de vrouw af terwijl de andere man de portemonnee van het slachtoffer pakte. Een andere getuige sprak de twee mannen aan, deze zetten het direct op een rennen. Onderweg gooide één van de zakkenrollers de portemonnee weg. Doordat enkele getuigen de zakkenrollers tegenhielden, konden agenten de twee mannen in de leeftijd van 26 uit Frankrijk en 17 jaar uit Amsterdam aanhouden. De twee zitten nog vast en worden vrijdag voor de Rechter Commissaris geleid. De politie is op zoek naar het slachtoffer van de zakkenrollerij. De vrouw wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche van bureau Delft via 0900-8844.

Zes aanhoudingen na inbraak surfshop
Zoetermeer - Agenten hielden vrijdag 18 juni zes verdachten aan nadat deze hadden ingebroken in een surfshop aan het Lange Land. Omstreeks
01.40 uur kregen de agenten de melding, dat er zou worden ingebroken bij de winkel. Zij gingen direct poolshoogte nemen en zagen twee jongens wegrennen. Na een korte sprint slaagden de agenten erin de twee aan te houden. Op het terrein van de surfshop troffen de agenten nog drie verdachten aan. De laatste verdachte had zich tevergeefs in de bosjes verstopt. Alles zes, Zoetermeerders in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, werden op het politiebureau ingesloten. Hun ouders werden, voor zover deze bereikbaar waren, in kennis gesteld van de aanhouding van hun zoon. Bij de surfshop bleek dat de jongens met een bootje de achterzijde van het terrein bereikt hadden. Nadat zij over het hek waren geklommen, namen zij uit een berghok van een restaurant een krat frisdrank weg, waarna een getuige de politie belde. De zes zitten nog vast voor verhoor.

Rijden tijden rijontzegging
Zoetermeer - Surveillerende agenten trokken donderdag 17 juni om 14.45 uur het kenteken na van een auto die zij op de Australiëweg zagen rijden. De navraag bleek de auto onverzekerd te zijn en geen geldige APK te hebben. Bij de controle van de 20-jarige Zoetermeerse bestuurder bleek ook deze niet helemaal aan de eisen te voldoen: hij had een tijdelijke rijontzegging tot 7 juli en reed dus zonder geldig rijbewijs. De auto werd in beslag genomen en tegen de Zoetermeerder werd proces-verbaal opgemaakt.