Gemeente Leeuwarden

Nieuwe raadsleden in beeld

Bron: Gemeente Leeuwarden (17-06-2010)

In de nieuwe gemeeteraad zijn ook een aantal nieuwe gezichten. In deze reeks stellen wij een aantal voor. Wie zijn zij en wat beweegt hen. De uitgebreide profielen zijn ook te lezen onder het kopje `raadsleden' en daarna `fracties.'

Hein de Haan (PvdA): `Ik wil me vooral richten op een sterke Leeuwarder economie'
Nieuwkomer in de gemeenteraad voor de PvdA is Hein de Haan. Hij is geboren op 29 maart 1979 in Leeuwarden. Naast het raadswerk bestiert hij zijn eigen adviesbureau. Hij adviseert gemeentes en andere overheden op het gebied van ruimtelijke ordening ( uiteraard niet voor Leeuwarden). Hein de Haan groeide op in een politiek milieu. Zijn ouders zijn altijd politiek geïnteresseerd en actief geweest. Kernwaarden zoals dat iedereen gelijk is, ongeacht geloof, afkomst, geaardheid of maatschappelijke status heeft hij hoog.'Pas op het moment dat ook iedereen dat zo voelt kun je spreken van een vrij land', aldus de Haan. Magreeth de Boer en Anita Andriessen zijn voor hem politieke voorbeelden van authenticiteit en integriteit met een open houding en heldere visie. De Haan wil zich de komende raadsperiode richten op de Leeuwarder economie. Werken aan een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken, te ondernemen, te leren en te recreëren is voor hem van groot belang. Het betekent een prettig vestigingsklimaat voor ondernemers, goede bereikbaarheid en goede koppeling tussen onderwijs en ondernemers. De gemeente moet volgens hem richting ondernemend Leeuwarden een faciliterende rol spelen. Daar wil hij zich onder andere de komende vier jaar op richten.

Ans van de Berg (CDA): `Ik houd van een solide financieel bestuur' Voor het CDA is Ans van den Berg een nieuw gezicht in de gemeenteraad. Zij is geboren in Doorwerth op 8 september 1961. Naast haar raadswerk is zij werkzaam als Hoofd Financiën & Leerlingenadministratie bij de Stichting Scholengemeenschap Sevenwolden in Heerenveen. Haar politieke interesse werd gewekt door haar studie Staatsrecht en Rechtsgeschiedenis. Dit deed haar onder andere beseffen hoe waardevol onze democratie is. Voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) is een politiek voorbeeld voor haar. Barack Obama waardeert zij om zijn doorzettingsvermogen en charisma. Ans van den Berg is positief over Leeuwarden met haar mooie parken, mooi aanbod qua winkels en dat je in feite hier alles hebt, natuur en evenementen.Van den Berg beseft dat er de komende vier jaar hard gewerkt moet worden. Zij zal zich onder andere bezig houden met financiën. "Voor wat betreft financiën wil ik mij inzetten voor transparante rapportages. Ik ben zelf op het gebied van financiën voorzichtig en degelijk ingesteld. Ik houd van een solide financieel bestuur en zal hierop toezien", aldus van den Berg. Ouderenzorg is ook een onderdeel van haar portefeuille. Zij is voorstander van de ontwikkeling van woonzorgzones. Ze wil onderzoeken of er voldoende mogelijkheden zijn voor ouderen om naar ontmoetingsruimten te gaan, zodat de ouderen niet vereenzamen. Ze heeft zich voorgenomen de mensen ook op te zoeken en persoonlijk contact met de burgers op te bouwen wat haar raadswerk ten goede komt.