Senternovem

18-06-2010 |

Ideas - ERC Starting Independent Researcher Grant - vierde call in aantocht

De vierde call voor Starting Independent Researcher Grants (ERC-2011-StG) van de European Research Council (ERC) van KP7 wordt op 30 juli 2010 verwacht, met drie sluitingsdata per wetenschapsgebied.


1. Physical Sciences and Engineering - sluitingsdatum: oktober 2010

2. Life Sciences (including Medical) - sluitingsdatum: november 2010

3. Social Sciences and Humanities - sluitingsdatum: november/december 2010

Belangrijke wijzingen in de komende call

* De eligibility criteria voor de hoofdindiener zijn versoepeld. De Principal Investigator moet minstens twee en maximaal twaalf jaar ervaring in het PhD hebben. Deze groep is opgesplitst in echte `starters'(2-7 jaar) en `consolidators' (7-12 jaar). Zoals voorheen zijn er extensies mogelijk voor bepaalde gevallen.
* Het maximum budget per voorstel is 1,5 miljoen euro. Wanneer een voorstel wordt ingediend door een Principal Investigator die extra geld voor `purchase of major equipment' nodig heeft, mag het maximum worden verhoogd tot 2 miljoen euro.
* De beperkingen voor het opnieuw indienen van een afgewezen voorstel zijn als volgt vastgesteld:
Wie na afloop van de eerste evaluatieronde (voorheen tweede) de minimumscore heeft gehaald, mag het jaar erna, bij een nieuwe call, wederom indienen. Indieners die in de eerste evaluatieronde de minimumscore niet halen, moeten een call overslaan voor ze weer een voorstel mogen indienen.

U kunt uw voorstel vanaf de publicatiedatum indienen. De indiening is alleen elektronisch mogelijk met het EPSS systeem.

Contact
Voor meer informatie of ondersteuning bij het voorbereiden van uw voorstel, kunt u terecht bij Andreja Zulim-de Swarte en Daphne van de Sande van EG-Liaison.
Email: erc@egl.nl
Wijzigingsdatum |

18-06-2010