Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.20 uur

Utrecht, 18-06-2010

Gestolen scooter terugkopen

NIEUWEGEIN De scooter van een 25-jarige man uit Nieuwegein werd op donderdag 17 juni op het Muntplein door een groep mannen afhandig gemaakt. Hij moest deze van de verdachten later weer terugkopen. Dankzij de samenwerking tussen slachtoffer en politie kwam de scooter, zonder betaling, weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Rond 20.00 uur werd de scooter door de mannen afgepakt. Na het voorval had de Nieuwegeiner zijn nummer gegeven aan een man die zei ervoor te zorgen dat de scooter weer zou worden teruggebracht. Een uur later werd hij gebeld dat hij zijn scooter terug zou krijgen, als er 250,- Euro zou worden betaald. Dat zag de man niet zitten en schakelde de politie in. Op de afgesproken plaats werd er gepost door de politie. Na een tijdje verscheen een man, een 22-jarige man uit Nieuwegein, die voldeed aan de beschrijving van één van de verdachten die de betrokken was bij het afhandig maken van de scooter. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Het slachtoffer werd daarna nog een keer gebeld en naar een andere locatie gestuurd, waardoor hij aan het zicht van de postende agenten werd ontrokken. In een steeg aan de Kloosterrif zag het slachtoffer een man met zijn scooter. Toen de 25-jarige Nieuwegeiner zijn scooter vastpakte, koos de verdachte eieren voor zijn geld en ging er vandoor. Het onderzoek naar de gevluchte handlanger leverde op dat moment niets op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachte auto-inbraak opgepakt

NIEUWEGEIN In de vroege ochtend van 18 juni heeft de politie een 20-jarige Nieuwegeiner aangehouden op verdenking van een auto-inbraak.

De politie kreeg (tijdstip onbekend) een melding, dat er ingebroken was in een auto aan de Halsterweide, waarop meteen koers werd gezet richting de betreffende locatie. Op de Europalaan zagen de agenten een personenauto met hoge snelheid richting Utrecht rijden. Het vermoeden bestond dat de bestuurder bij de autokraak betrokken was. Ter hoogte van het Anne Frankplein kreeg de 20-jarige verdachte een stopteken. Het signalement van de man kwam overeen met de beschrijving door de melder en ook werden spullen aangetroffen die vermoedelijk van de auto-inbraak afkomstig zijn. De Nieuwegeiner werd daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Scootercontrole

HOUTEN De politie heeft op donderdag 17 juni op verschillende locaties scootercontroles gehouden. In totaal werden 56 scooters/bromfietsen gecontroleerd. Daarvan toonden 26 diverse gebreken. Ook werd gecontroleerd op snelheid en overtreding van andere verkeersregels.

De controles werden tussen 13.00 uur en 21.30 uur uitgevoerd in Houten (Slinger en Oud Wulfseweg) en Nieuwegein (Newtonbaan). Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere: overschrijding van de maximum snelheid, rijden zonder rijbewijs, ontbreken van spiegels en het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs.

Eén bestuurder deed ter plekke afstand van zijn uitlaat omdat deze te veel geluid maakte. Eén bestuurder (gegevens onbekend) bleek teveel gedronken te hebben.