Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.25 uur

Utrecht, 18-06-2010

Brandstichting

BREUKELEN Het dak van een pand op het voormalige industrieterrein aan de Merwedeweg is op donderdag 17 juni door brand beschadigd geraakt.

Surveillerende agenten reden vanuit Kockengen rond 21.30 uur over de Provincialeweg N401, toen zij vanaf het industrieterrein flinke rookwolken zagen. Ter plekke had zich een groep mensen verzameld, waarvan enkelen ook al 112 hadden gebeld om de brandweer te waarschuwen. Het smeulende dak werd geblust. Waarschijnlijk hebben jongeren in het slooppand een klein vuurtje gestookt. De politie onderzoekt de zaak.

Gestolen spullen gevonden

VINKEVEEN De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 18 juni een groot aantal spullen gevonden, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Een getuige belde rond 03.30 uur de politie met de melding dat hij een aantal jongens in zijn tuin had gezien. Toen de politie ter plaatse was en ging kijken, zagen agenten diverse spullen liggen. Ook in de boot van de melder lagen een aantal goederen. In de tuin en op de boot werden onder andere buitenboordmotoren, benzinetanks voor vaartuigen en divers gereedschap aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de goederen.

Controle rijscholen

UTRECHT NOORD/MAARSSEN/AMERSFOORT Politiemensen van de afdeling videosurveillance van de Verkeerspolitie Utrecht hebben op donderdag 17 juni, tussen 09.00 uur en 15.00 uur gecontroleerd op het geven van rijonderricht (rijscholen). Daarbij werden verschillende onregelmatigheden geconstateerd.

De controle werd van 09.00 uur tot 12.00 uur uitgevoerd in het gebied van Utrecht Noord en Maarssen. In totaal werden hier 18 rijscholen gecontroleerd. Van 13.00 uur tot 15.00 uur werd gecontroleerd in de regio Amersfoort. Hier werden 14 rijscholen gecontroleerd

Het resultaat van de controles: één instructeur bleek les te geven terwijl de instructeurbewijs was verlopen. Zeven keer werden lessen afgebroken omdat de leerlingen zich niet konden legitimeren. De leerlingen kregen daarvoor een waarschuwing.