Politie Gelderland-Zuid

Getuigen gezocht van beroving

Nijmegen, 18-06-2010 o In de nacht van donderdag op vrijdag werd op de campusbaan een 19-jarige jongen uit Elst door een groepje jongens beroofd van zijn fiets en portemonnee. De politie doet onderzoek naar de beroving en roept getuigen op zich te melden. In het bijzonder wil de politie graag spreken met twee fietsers, een jonge man en vrouw, die het slachtoffer hulp verleenden.

Rond 02.30 uur fietste de 19-jarige op het fietspad langs de busbaan richting het Centraal Station. Bij de trappen die omhoog leiden naar de wijk Bottendaal zag hij vijf jongens over het fietspad lopen. Toen hij ze passeerde rende één van de jongens achter hem aan en voelde hij iets tegen zijn achterwiel aankomen. Daardoor kwam hij ten val. Toen de 19-jarige verder wilde fietsen, werd hij van zijn fiets getrokken. Ook de andere jongens waren ondertussen om hem heen gaan staan. Hij werd door meerdere jongens geslagen en geschopt. Toen uit de richting van de St. Annastraat twee fietsers hen tegemoet kwamen fietsen, ging het groepje ervandoor richting de wijk Bottendaal. Eén van de jongens zou zijn fiets hebben meegenomen. Later merkte het slachtoffer dat zijn portemonnee weg was.

De twee fietsers schoten de jongen te hulp en brachten hem naar het politiebureau waar hij aangifte heeft gedaan.

Signalement

Dader 1 (die achter het slachtoffer aanrende):

* Blanke huidskleur

* Ongeveer 1.85m lang

* Blond stekelig haar met een matje in zijn nek
* Normaal postuur

* Donkerblauwe jas van kunststof met capuchon

Dader 2 (die slachtoffer van zijn fiets trok)

* Lichtgetinte huidskleur

* Ongeveer 1.70m lang

* Zwart haar

* Normaal tot breed postuur

* Rode pet

* Donkere broek

* Sportschoenen

Van de andere drie daders is alleen bekend dat ze in het donker gekleed waren. Sommigen hadden een capuchon of een petje op.

Getuigenoproep

Mensen die meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam van de Politie Gelderland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844. Het overvallenteam wil specifiek graag spreken met de twee fietsers, een jonge man en vrouw, die het slachtoffer hulp verleenden. Wilt u liever anoniem informatie geven dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 18-06-2010 13:25 | © Regio Gelderland-Zuid |