Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 18-06-2010

Twee arrestaties in een druk bezocht centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een druk bezocht centrum met veel jeugdigen. Door tijdig optreden werden beginnende opstootjes tijdig in de kiem gesmoord. Er werden in totaal twee arrestaties verricht. Een bezoeker mocht mee naar het bureau nadat hij agenten beledigd had en een 23-jarige man uit Kaatsheuvel werd aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid op de Heuvelring een medewerker mishandeld had.

Politie vordert rijbewijzen in van dronken automobilisten

MOERGESTEL - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Arnhem. De man reed als bestuurder van een auto over de Rijksweg de A58. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 755 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Op het bureau wenste hij niets te verklaren.

TILBURG - Op de Statenlaan hebben agenten gisteravond rond 21.00 uur een 44-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Agenten namen poolshoogte na een ontvangen melding van een verkeersongeval. In de Statenlaan troffen ze twee auto's aan die met elkaar in aanrijding gekomen waren. De 44-jarige was de bestuurder van één van deze voertuigen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Op het bureau weigerde hij zijn medewerking te verlenen een de alcoholtest. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist tracht te ontkomen na aantreffen harddrugs

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op het Transvaalplein een 31-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Tegen 03.00 uur
controleerden de agenten de man die op dat moment een auto bestuurde. Tijdens het aanspreken zagen de agenten drie gripzakjes voorzien van wit poeder in de auto liggen. Tijdens de aanhouding verzette hij zich en trachtte te ontkomen door weg te rijden. De agenten konden dit voorkomen. Tijdens de worsteling die in de auto plaats vond liep één van de agenten schaafwonden en zwellingen op. Hij deed aangifte van mishandeling. Het lukte de agenten de Tilburger onder controle te krijgen. Bij de fouillering trof de politie in zijn kleding een mes aan. Dit wapen is in beslag genomen.

Politie pakt veelpeger op na winkeldiefstal

TILBURG - Een agent van het veelplegersteam heeft gisteravond in de Jan Heijnsstraat een 48-jarige Tilburger aangehouden voor winkeldiefstal. De man die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

De agent zag dat de man in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat goederen in zijn kleding stopte en deze vervolgens niet bij de kassa ter betaling aanbood. Bij de kassa trok hij een sprint en rende de winkel uit. Ver kwam de man niet. Het lukte de agent hem korte tijd later aan te houden.

Vrouw steelt kleding en schoenen uit warenhuis

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een warenhuis aan de Heuvelstraat een 41-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Een
beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat ze diverse goederen in een tas stopte. Buiten de winkel sprak de medewerker haar daarover aan en controleerde haar tassen. Daarin zaten schoenen en kledingstukken ter waarde van 290 euro, afkomstig uit de zaak. Gewaarschuwde agenten namen haar over en brachten haar naar het bureau waar ze afstand deed van de ontvreemde goederen.

Kinderwagen verstopplek voor gestolen kleding

TILBURG - Agenten hebben gisteravond in een kledingzaak in de
Heuvelstraat twee vrouwen van 21 en 22 jaar, afkomstig uit Rotterdam en Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had diverse kledingstukken uit verschillende kledingzaken weggenomen. De kleding was verstopt in een kinderwagen waarin ook een baby lag.

Een beveiligingsmedewerker van de winkel zag dat de kinderwagen van het tweetal, bij het verlaten van een paskamer vreemde vormen aannam. In de paskamer trof de medewerker diverse afgeknipte prijskaartjes aan. Buiten de zaak werden de dames aangesproken. Gewaarschuwde agenten controleerden in bijzijn van de vrouwen de kinderwagen. Daarin troffen ze diverse kledingstukken van verschillende winkels aan. De kleding is in beslag genomen.

Eigenaar herkent zijn gestolen laptop

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een winkel in de Leharstraat twee Tilburgse jongens van 16 jaar aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak die op 12 juni jl. plaats vond in Tilburg Noord. Beiden zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Gistermiddag rond de klok van 14.30 uur meldden zich in een winkel aan de Leharstraat drie jongens met een laptop. Het drietal was op zoek naar een onderdeel. Een 33-jarige medewerker van de winkel herkende de laptap als zijn laptop die op 12 juni jl. bij een inbraak in zijn woning ontvreemd was. Toen het drietal onraad rook, trachtten ze te vluchten. Twee van de drie jongens werden in de zaak, in afwachting van de politie onder controle gehouden. De derde lukte het de winkel uit te komen. Agenten namen de twee verdachten over en brachten hen naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.

Klant bedreigt medewerker met mes

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan het Pater van den Elsenplein een 49-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een medewerker met een mes te hebben bedreigd. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek ingesloten.

De verdachte meldde zich bij de balie van de supermarkt met een klacht over een gekocht mes. Tussen de medewerker en de man ontstond een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling richtte de verdachte het mes op de medewerker en dreigde daarmee. Het lukte een ander
personeelslid hem het wapen afhandig te maken.

Automobiliste gewond bij eenzijdig verkeersongeval

TILBURG - Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Langendijk raakte gisteravond een 40-jarige automobiliste uit Tilburg gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

De politie ontving rond 20.45 uur de melding van een verkeersongeval met mogelijke beknelling. Op de Langendijk troffen de agenten een gehavende auto aan. De bestuurster werd op dat moment door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. De politie stelde een onderzoek in naar de toedracht. Volgens getuigen reed de vrouw vanuit de richting Reeshof via de Langendijk in de richting van Dongen. Door onbekende oorzaak verloor ze de controle over haar voertuig, belandde in de groenstrook en kwam tot stilstand tegen een boom.

Politie onderzoekt beroving taxichauffeur

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving van een 23-jarige taxichauffeur. Deze beroving vond vanmorgen rond 01.30 uur plaats in de Tongerlose Hoefstraat. De daders, een man en vrouw zijn er met een geldbedrag vandoor gegaan.

Het slachtoffer meldde dat hij onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld moest afstaan aan een man en vrouw die hij vanuit Breda vervoerd had. Aan het eind van de rit, in de Tongerlose Hoefstraat, haalde de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn kleding en eiste geld. Het slachtoffer overhandigde hem vervolgens de inhoud van zijn portemonnee. De daders vluchtten vervolgens weg via de Ringbaan West in de richting van de Dr. Ahaustraat. Gewaarschuwde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Hun zoektocht leidde niet tot een aanhouding.

Auto weg na woninginbraak

OISTERWIJK - Bij een inbraak in een woning in de Pieter Breughelstraat is vanmorgen een auto, Audi A6 zwart, met het kenteken 48-HDT-5 buit gemaakt. Het lukte de dader de woning binnen te komen door een raam te vernielen. In de woning werden de autosleutels weggenomen. De inbraak vond rond 04.10 uur plaats. De bewoners, die op dat moment lagen te slapen werden gewekt door gestommel. Kort daarna hoorden ze dat er een auto gestart werd. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Bureau Brabant besteedt aandacht aan inbraak in auto

TILBURG - Het opsporingsprogramma bureau Brabant besteedt volgende week aandacht aan een auto-inbraak van 03 maart jl. het programma vraagt de kijkers om tips. De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 22 juni 2010 om 16.00 uur.

De eigenaar van een auto is niet echt blij, als hij ontdekt dat er ingebroken is in zijn voertuig.
De man parkeert zijn wagen op 3 maart 2010 in Tilburg aan de
Europalaan. Als hij de volgende ochtend bij zijn auto komt ontdekt hij de inbraak. Tengevolge van deze inbraak zijn er flinke beschadigingen in de auto ontstaan. Er zijn bewakingsbeelden van de daders.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 18-06-2010 13:04 | © Regio Midden en West Brabant |