Watersportverbond - KNWV

Frans onderonsje op EK Windsurfen bij Texel

vrijdag 18 juni 2010

Ook op de derde dag van het Grand Prix EK Slalom kwamen de windsurfers volop in actie. De mannen voeren een volledige eliminatie. In de dagfinale startte Ben van der Steen te vroeg en werd gediskwalificeerd. Daardoor werd het een Frans onderonsje.

Windsurfer Julien Quentel (foto Emmanuel Rey) Julien Quentel (foto) staat overall voorlopig op de eerste plek, maar moest nu toch zijn meerdere erkennen in Pierre Mortefon (FRA 14) en Pascal Toscelli (FRA 916). Peter Volwater kwam in deze ronde als beste uit de grote groep Hollanders. Hij finishte als vierde.

Voor het algemeen klassement zullen er geen grote verschuivingen plaatsvinden. De eliminatieronden vinden tot en met vrijdag plaats, waarna de zestien beste windsurfers zaterdag zullen strijden om de titel Europees Kampioen.

De vrouwen en de jeugd streden vanochtend tijdens de derde
eliminatieronde. Femke van der Valk (NED19) had pech en belandde in het water waardoor ze als derde eindigde in de dagfinale achter Marie Airault (FRA203) en Marianne Kaplas (FIN 134). Bij de jeugd werd het wederom een Frans feestje. William Alikiagalelei (FRA 540) won de dagfinale met achter hem Benjamin Remy (FRA 712) en Aubin Quernec (FRA 334).

Kijk voor het laatste nieuws op www.roundtexel.com/wcwindsurfing. Daar ook onder andere een interview met Peter Volwater.