Gemeente Apeldoorn

Burgerprijs rekenkamercommissie voor Stichting Hera, Apeldoorn

Voorzitter van de Apeldoornse Rekenkamercommissie Joop Roebroek heeft donderdag 17 juni de burgerprijs van de Rekenkamercommissie uitgereikt aan de Stichting Hera. Deze stichting verzorgt extra opvang in Apeldoorn voor vrouwelijke slachtoffers van geweld, loverboys en prostitutie.

De rekenkamercommissie heeft in het kader van het onderzoek naar het gemeentelijk jaarverslag 2009 een enquête laten uitvoeren over wat burgers van de gemeentelijke prestaties vinden. De drie meest positief beoordeelde resultaten zijn: het realiseren van opvang voor vrouwelijke slachtoffers van geweld door de stichting Hera, loverboys en prostitutie, het invoeren van gratis GFT-aanbieding en het feit dat meer schoolverlaters succesvol zijn herplaatst.

Vertegenwoordigers van de Stichting Hera waren tijdens de raadsvergadering aanwezig om de burgerprijs in ontvangst te nemen. Ze waren blij met de erkenning voor hun werk van de Apeldoornse samenleving.

Meer informatie over het rapport van de Rekenkamercommissie vindt u op www.apeldoorn.nl/gemeenteraad, button 'Rekenkamercommissie'.

Jaarverslag verbeteren
De commissie heeft al vaak de wens uitgesproken om het jaarverslag en ook de begroting beknopter te maken en duidelijker t.a.v. de prestaties en maatschappelijke effecten. Ook zou de gemeente meer gebruik kunnen maken van nieuwe communicatiemiddelen bij de publicatie van het jaarverslag. De commissie dringt erop aan dat raad en college het initiatief nemen om begroting en jaarverslag in de nieuwe bestuursperiode te herzien en verbeteren.

Bespreking rapporten
In de politieke markt van 10 juni aanstaande bespreekt de gemeenteraad in het openbaar de jaarstukken 2009 en de rapporten van de accountant en de rekenkamercommissie.

Het rapport van het rekenkameronderzoek is te raadplegen en te downloaden vanaf de gemeentelijke website: www.apeldoorn.nl/gemeenteraad, button 'Rekenkamercommissie' of via de volgende link: http://www.apeldoorn.nl/smartsite.dws?id=105834

Noot voor de redactie (