Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Aequor

Persbericht

17 juni 2010

Tuincentrum Leurs, sector Bloemen- en Tuincentrumbranche: Beste Aequor Leerbedrijf 2010

Tuincentrum Leurs uit Venlo is bij Aequor gekozen tot het beste leerbedrijf in de sector Bloemen- en Tuincentrumbranche van 2010. Dat werd donderdagmiddag 17 juni bekend gemaakt.

"Het bedrijf bindt mensen en middelen en slaagt erin om de drie uitgangspunten van duurzaam ondernemen people, planet en profit op natuurlijke wijze vorm te geven; een vierde p, die van passie ontbreekt in dit bedrijf zeker niet. Binnen het bedrijf staat de mens centraal. Het bedrijf gaat zeer zorgvuldig om met haar omgeving, mensen, veiligheid en milieu. Warmte, betrokkenheid en bevlogenheid zijn termen, die van toepassing zijn voor het winnend leerbedrijf.
In het winnend leerbedrijf heerst een uitstekend leerklimaat. Elke leerling heeft een persoonlijk begeleider en persoonlijke leerdoelen zijn uitgangspunt voor de opleiding. De samenwerking in de driehoek bedrijf, school en kenniscentrum is excellent te noemen", aldus de landelijke jury.

Tuincentrum Leurs behoort tot de 9 grootste tuincentra van Nederland en België. Ca. 11 jaar geleden heeft mevrouw Leurs het bedrijf van haar ouders overgenomen. Het tuincentrum kent diverse afdelingen; buiten&tuinen, binnen&wonen, dieren&water, tuinmeubelen, tuincafé en barbecues. Daarnaast heeft Leurs nog een bloemenwinkel in de binnenstad van Venlo (Leurs Bloemen), een eigen kwekerij (Leurs Kwekerij) en een onderdeel bedrijfsbeplanting (Leurs Groenprojekten). Er werken ca. 150 medewerkers bij Leurs en jaarlijks bieden zij plaats aan ca. 25 leerlingen.

Tuincentrum Leurs zal namens Aequor worden voorgedragen bij Colo (de landelijke koepel van alle kenniscentra) voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf van Nederland. Dit neemt niet weg dat de verkiezing ook dit jaar weer zes winnaars naar voren heeft gebracht.
De sectorale jury had het bedrijf al gekozen tot de beste in de sector Bloemen- en Tuincentrumbranche. De andere sectorale winnaars waren:
· Dierenartsenpraktijk de Driehoek uit Klarenbeek (Dierverzorging)
· Outlook Groenprojecten uit Grafhorst (Groene Ruimte)
· KBB Holland uit Steenbergen (Plantenteelt)
· Manege Beukers uit Oudkarspel (Veehouderij)
· Concorp Production Jirnsum uit Jirnsum (Voedingsindustrie)

De prijsuitreiking voor het Beste Leerbedrijf van 2010, op 17 juni bij Aequor in Ede, wordt gezien als een kroon op het werk voor leerbedrijven. De gastspreker was Guido Thys, die als bedrijfsverloskundige de aanwezigen liet zien hoe klantwaarde ter wereld komt.

De verkiezing van Groen leerbedrijf van het jaar 2010 werd mede mogelijk gemaakt door de Commissie Detailhandel Bloemen en Planten van het HBD, de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en Het Bosschap.