FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: loonsverhoging en blik op de toekomst in nieuwe cao Bloembollengroothandel

In een principeakkoord voor een nieuwe cao voor de ongeveer 2000 werknemers in de Bloembollengroothandel, heeft FNV Bondgenoten met de werkgevers afgesproken dat zij samen gaan kijken hoe het sociale beleid in de sector in de komende jaren verbeterd kan worden.

Het gaat dan om bijvoorbeeld levensfasebewust personeelsbeleid, mobiliteit op de arbeidsmarkt en opleiding van werknemers. Daarnaast krijgen de werknemers een loonsverhoging van 2,25% in twee jaar.

Bestuurder Celil Coban van FNV Bondgenoten is tevreden met het akkoord: "Zeker als je ziet dat het niet heel best gaat in deze sector, is het goed dat we een wat langere cao hebben, die toch wat doet voor de koopkracht. En die ons de kans geeft om dingen in de nabije toekomst beter en socialer te regelen voor mensen."

De nieuwe cao loopt van 1 juli 2010 tot en met 30 juni 2012. De werknemers krijgen dan per 1 oktober 2010 een loonsverhoging van 1%, per 1 augustus 2011 een loonsverhoging van 0,75% en per 1 maart 2012 krijgen ze er 0,5% erbij. Ook gaat de reiskostenvergoeding omhoog met ongeveer 8%.