Gemeente Bergen op Zoom


Stimuleringsbijdrage voor nieuwbouwproject de Markiezaten

Nieuwbouwproject de Markiezaten ontvangt van minister van Middelkoop van VROM EUR 740.000 subsidie voor drie bouwprojecten.

De bouwprojecten maken deel uit van deelplan de Meander, dat ontwikkeld wordt door Bouwfonds. De subsidie is voor 77 woningen: 30 woningen aan de Zuiderdreef en Zaagje, 10 herenhuizen en 37 appartementen aan de Strandgaper. Voorwaarde voor de bijdrage vanuit VROM is dat de bouwprojecten nog dit jaar starten.

Minister van Middelkoop heeft ruim 100 miljoen euro subsidie toegekend voor de bouw van ruim 15.000 koop- en duurdere huurwoningen. Gemeenten konden subsidie aanvragen in het kader van de stimuleringsregeling woningbouw voor woningbouwprojecten die door de economische crisis stil zijn gevallen of niet starten.

In totaal zijn er 189 gemeenten die subsidie ontvangen, verdeeld over het hele land. Door deze subsidie kan de bouw van ruim 15.000 woningen voor 1 januari 2011 alsnog starten. De inzet van de subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.

De tijdelijke stimuleringsregeling woningbouwprojecten 2009 is onderdeel van het pakket crisismaatregelen uit het aanvullend beleidsakkoord van 25 maart 2009. Met deze 3e ronde van de stimuleringsregeling woningbouwprojecten is het budget van 350 miljoen euro, waarmee de bouw van ruim 53.000 woningen is gestimuleerd, uitgeput.