Gemeente Echt-Susteren


Nieuwe raadscommissies en vergaderkalender 2010/2011 (Pub.datum: 18 juni '10)

De raad heeft op 10 juni een nieuwe verordening op de raadscommissies vastgesteld. Met die nieuwe verordening wijzigt er het een en ander ten opzichte van voorgaande jaren.

Â

4 commissies

De raad heeft besloten vier raadscommissies in te stellen:
* de commissie Ruimtelijke Ontwikkelingen (RO)
* de commissie Maatschappelijke Voorzieningen (MV)
* de commissie Bestuurlijke Zaken en Dienstverlening (BZD)
* de commissie Budgetcyclus (BC)

Het seniorenconvent bepaalt de agenda van de commissies.

Â

Raadsvoorstellen

De commissies geven de raad advies over complexe, belangrijke en politiek gevoelige raadsvoorstellen. Dat betekent dat het seniorenconvent alleen deze voorstellen naar een commissie stuurt voor advies. Alle andere voorstellen gaan rechtstreeks naar de raad.

De raadsvoorstellen worden in de commissies integraal behandeld. Dat betekent dat een voorstel maar voor één commissie wordt geagendeerd.

De commissie Budgetcyclus vergadert alleen over raadsvoorstellen van de budgetcyclus: kadernota, jaarrekening, voorjaarsnota, najaarsnota en begroting.

Â

Themaâs

De commissies houden op voorstel van het seniorenconvent ook themabijeenkomsten over onderwerpen die tot hun vakgebied horen. Heb je een idee voor een themabijeenkomst? Geef het door aan de Griffie.

Â

BBV in Verseon

Voor degenen die raadsvoorstellen maken: vanaf volgende week kunnen jullie in de bestuurlijke behandelvoorstellen niets meer invullen in het vakje âcommissiebehandelingâ. Bij het genereren van een raadsvoorstel komt daar automatisch de volgende tekst te staan: âTer bepaling door het seniorenconvent.â

Â

Vergaderkalender 2010 / 2011

Het seniorenconvent heeft de vergaderplanning voor de rest van dit jaar en voor 2011 vastgesteld.

In november 2010 en 2011 zijn er twee raadsvergaderingen. De eerste is alleen voor de begroting, de tweede is voor de andere voorstellen (inclusief de najaarsnota).

Klik hier voor de planning.

Â

Deadlines

In afwachting van de vergaderplanning van het college voor deze zomer, worden de deadlines voor het aanleveren van raadsvoorstellen in week 25 bekend gemaakt.

Â

De Griffie

Te downloaden:

* vergaderkalender 2010 en 2011 definitief.xls