Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse cadetten in Chartres voor 6-landentoernooi 18-6-2010

Nederland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Zweden strijden van vrijdag 18 t/m zondag 20 juni tegen elkaar bij het jaarlijkse 6-landencadetten toernooi. De editie van 2010 is in het Franse Chartres. De Oranjeteams spelen zowel een landentoernooi als individuele wedstrijden.

Koen Hageraats speelt met de jongens cadetten het 6-landentoernooi. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

De jongens van bondscoach Titus Damsma hebben de kans om goed te scoren bij het evenement in de Jean Cochet sporthal. Het team bestaat uit: kopman Koen Hageraats, Rajko Gommers, Laurens Tromer, Martin Khatchanov en Cosmin Stan. De equipe is in voorbereiding op de Europese Jeugdkampioenschappen 2010. Hageraats is van alle jongens cadetten bij het evenement de hoogst geklasseerde speler op de Europese jeugdranglijst.

Bij de meisjes (bondscoach Marcel Kraa) speelt Oranje met nationaal kampioene Kim Vermaas, Nikki Eerland, Marieke van der Kamp en Sanne de Hoop. Vermaas, uitkomend voor Scylla uit Leiden, maakt een sterk seizoen door en ook op Europees niveau biedt de 14-jarige goede tegenstand aan haar opponentes.

NTTB/HH