Gemeente Lelystad

Stimuleringsregeling voor vier woningprojecten in Lelystad

Vrijdag 18 juni 2010

De gemeente Lelystad krijgt van de overheid geld om woningbouwprojecten op gang te houden.

Geld voor 4 van de 5 woningprojecten

Voor 5 woningbouwprojecten verdeeld over de stad had de gemeente Lelystad een aanvraag ingediend voor de derde tranche van de Tijdelijke Stimuleringsregeling bij het Ministerie van VROM. Deze Stimuleringsmaatregel is tijdelijk in het leven geroepen om stilgevallen of vertraagde projecten weer op gang te brengen. Het Ministerie had hiervoor 100 miljoen euro landelijk beschikbaar gesteld, maar kreeg voor 175 miljoen aan aanvragen binnen. Voor 4 van de 5 bouwprojecten in Lelystad is de aanvraag toegekend.

Locaties

In Lelystad komen 4 woningbouwprojecten in aanmerking voor de beschikking van het VROM. De totale beschikking bedraagt 552.000 euro. Het gaat in totaal om 78 woningen, verdeeld over:
* 20 woningen Buitenhof

* 10 woningen Flevogolfresort

* 36 woningen Houtribhoogte

* 18 woningen Hanzepark

Het bouwproject JNR Landerijen met 43 woningen is afgewezen. Voor dit project was al wel een bouwvergunning aangevraagd, maar nog niet verleend. De andere 4 bouwprojecten beschikten wel over een bouwvergunning. De start van de bouw van de aangewezen projecten moet voor 1 januari 2011 plaatsvinden.

Bijdrage vanuit gemeente

De bijdrage vanuit VROM wordt aangevuld met een bijdrage door de gemeente Lelystad uit het `Antwoord van Lelystad' en eigen inzet van de projectontwikkelaar. De gemeentelijke bijdrage is niet voor alle partijen even hoog, maar verschilt per project. De vrij-op-naamprijs kan door de stimuleringsmaatregel worden verlaagd, waardoor een belangrijke verkoopstimulans wordt gegeven. Deze stimulerende maatregel geeft uiteraard geen zekerheid, omdat meerdere factoren meespelen.
---