Ministerie van Defensie

`Kleine missies' in het zonnetje gezet

18 juni 2010, 15.16 uur

Ruim 100 militairen van de Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee hebben vandaag in Apeldoorn de Herinneringsmedaille voor Vredesoperaties ontvangen. De militairen namen het afgelopen jaar meerdere maanden deel aan militaire missies in Europa, het Midden-Oosten of Azië.

De militairen die in het sportcomplex Omnisport hun medailles ontvingen maakten deel uit van kleinere internationale missies of waren individueel uitgezonden binnen een grotere Nederlandse missie. Het gaat daarbij om onder meer de EU-missie op de Balkan, de ISAF-missie in Afghanistan en NTM-Irak in het Midden-Oosten.

Aandacht voor thuisfront

Majoor Jos Gijzen reikt het zilveren roosje en het kindermedaillon uit aan zijn gezin. - Foto: ministerie van Defensie

Directeur Operationele Ondersteuning Koninklijke Marechaussee brigadegeneraal Ronald Harmsma reikte, samen met een aantal leden van de Vaste Kamercommissie voor Defensie, de medailles uit. Tijdens de ceremonie werd speciaal aandacht besteed aan het thuisfront.

Aan iedere militair werd een verzilverde speld in de vorm van een roos overhandigd, om als blijk van waardering aan hun relatie te geven. Voor de kinderen van de militairen werden medaillons uitgereikt.