Openbaar Ministerie

Verdachte Zoetermeerse woningoverval in Nederland

18 juni 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

De 29-jarige verdachte van een gewapende woningoverval in Zoetermeer is op woensdag 16 juni door de Belgische autoriteiten overgedragen aan Nederland. De verdachte is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Den Haag. De voorlopige hechtenis van de verdachte is met 14 dagen verlengd.

Op 26 mei kon een arrestatieteam van de Belgische politie de voortvluchtige Hagenaar in Antwerpen aanhouden. De 29-jarige man werd gezocht in verband met de gewelddadige woningoverval in Zoetermeer op 4 mei dit jaar. De 58-jarige bewoner kreeg als gevolg van deze gewelddadige overval een hartaanval en overleed enkele dagen later in een ziekenhuis. Een 20-jarige Hagenaar werd al eerder aangehouden. Deze verdachte zit ook nog altijd vast.

Derde verdachte

Op dinsdag 15 juni hield de politie nog een derde verdachte aan in verband met de woningoverval. Het gaat om een 39-jarige Hagenaar. De man wordt verdacht van medeplichtigheid aan de woningoverval in Zoetermeer. Uit onderzoek van de recherche was gebleken dat de verdachte in Spanje verbleef. De officier van justitie besloot daarom een Europees arrestatiebevel tegen de man uit te doen. Hierop besloot de 39-jarige verdachte om vrijwillig naar Nederland te reizen en zich te melden bij de politie. Ook deze verdachte is vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris. De rechter-commissaris heeft besloten de verdachte in vrijheid te stellen.

Motief

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten en de bewoners van de woning in Zoetermeer bekenden van elkaar zijn. Over het motief van de gewelddadige woningoverval kan het Openbaar Ministerie op dit moment nog niets zeggen. De 29-jarige verdachte zal de komende tijd nog worden verhoord.