Politie Gelderland-Zuid

Elfde verdachte verhoord

Bommelerwaard, 18-06-2010 o Deze week is de 11e verdachte aangehouden door het woninginbrakenteam in politiedistrict De Waarden. Het team doet onderzoek naar de inbraken die afgelopen half jaar plaatsvonden in de Bommelerwaard. Deze 11e verdachte is 18-jaar en afkomstig uit Zaltbommel.

Sinds 24 mei zijn meerdere verdachten in dit onderzoek aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken of heling van de bij de inbraken weggenomen goederen. De aangehouden verdachten zijn afkomstig uit de plaatsen Rossum, Zaltbommel en Tilburg. Hun leeftijd varieert tussen de 16 en 21 jaar oud. Op dit moment zitten de eerste verdachten nog steeds vast op verdenking van het plegen van inbraken. Dit zijn twee 19-jarige mannen uit Zaltbommel en Hurwenen.

Gestolen buit

In dit onderzoek zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk van de inbraken afkomstig zijn. Het gaat onder andere om gereedschap, computers en filmcameras. De recherche neemt contact op met de rechtmatige eigenaren cq. aangevers.

Preventiemaatregelen blijven nemen
Naast de opsporing en aanpak door de politie van de daders en dadergroepen is het voorkomen van (woning)inbraak nog altijd beter. Ondanks dat de politie enkele verdachten van inbraak heeft aangehouden, lukt het andere onbevoegden woningen binnen te komen.

Donderdag op vrijdagnacht was n gaatjesboorder actief in Zaltbommel. In kozijnen van ramen werd in vijf woningen een gat geboord in het kozijn. Hierna is vermoedelijk met een klein tangetje de sleutel die aan de binnenkant nog in het slot stak, omgedraaid. Vervolgens is het raam geopend waarna de inbreker de woning binnen kon komen.

Enkele zaken die u zelf kunt ondernemen om diefstal te voorkomen:
* Sluit uw raamslot af met de sleutel en berg de sleutel weg.
* Sluit ramen en deuren, ook bij kortdurend vertrek en ook op uw balkon.

* Zorg dat uw waardevolle spullen niet direct in het zicht van het raam staan of liggen.

* Laat s avonds meer dan één spaarlamp branden als u de woning verlaat.

* Maak afspraken met buren over sociaal toezicht.
* Hang geen (auto) sleutels in het zich of op een plaats die direct voor het grijpen ligt; inbrekers maken soms gebruik van zogenaamde hengels. Met een lange stok of zelfgemaakte hengel en daaraan bevestigde haak wordt door de brievenbus gehengeld. De sleutelbos die aan een sleutelkastje of op een haltafeltje ligt kan met wat handigheid aangehaakt worden.

* Laat geen voorwerpen buiten staan die gebruikt kunnen worden als klimhulpje.

Kijk voor meer tips op de politiesite onder Preventie

(01)

Laatst gewijzigd 18-06-2010 15:35 | © Regio Gelderland-Zuid |