Politie Gelderland-Midden

Opnieuw aanhouding in drugsonderzoek

Publicatiedatum: 18-6-2010 16:15:28

ARNHEM - De politie heeft donderdag 17 juni een 20-jarige Arnhemmer aangehouden naar aanleiding van een onderzoek naar illegale hennepteelt. De man is in verzekering gesteld. De Arnhemmer kwam in beeld naar aanleiding van sporenonderzoek bij een hennepkwekerij die de politie in het kader van het drugsonderzoek had opgerold. De afgelopen maanden zijn in dit drugsonderzoek vijf verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met illegale hennepteelt.

De Arnhemmer is in zijn woning in de wijk Kronenburg aangehouden. Deze maand werd in het onderzoek al een 29-jarige Arnhemmer aangehouden en kon een 28-jarige Huissenaar met 10 kilogram wiet op de A12 richting Duitsland worden aangehouden. Alle drie de mannen zitten nog vast. Dinsdag 15 juni zijn in het kader van dit onderzoek vier Arnhemse woningen gezocht. Daarbij zijn verdovende middelen en een vuurwapen in beslag genomen. In twee woningen werd een hennepkwekerij aangetroffen.

Wateroverlast
Eind vorig jaar kwam de politie de verdachten op het spoor naar aanleiding van de vondst van een hennepkwekerij in een woning in de wijk Presikhaaf. Deze kwekerij werd ontdekt nadat er geklaagd werd over een lekkage. Onderburen van de woning kampten met wateroverlast. De politie trof daar een hennepkwekerij met ruim 1200 hennepplanten aan.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

(070400/065410)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---