Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 18-06-2010

Roemenen verdacht van diefstal

HUIJBERGEN - De politie heeft vanmorgen, rond 01.00 uur, op de Huijbergsebaan in Bergen op Zoom twee Roemenen van 22 en 26 jaar aangehouden. Beide mannen worden verdacht van diefstal. Een oplettende getuige meldde dat beide mannen zich verdacht gedroegen in de
Westerstraat. Beide mannen stapten in een bestelbus die bestuurd werd door een derde man. Omdat de getuige het drietal niet vertrouwde, belde hij de politie en volgde de auto. Tijdens de rit richting Bergen op Zoom stopte de bus waarop één van de mannen met een tot nu toe onbekend voorwerp het bos in vluchtte. De politie trof de bus in Bergen op Zoom met de twee verdachten aan. Beide mannen verklaarden dat de derde met een gestolen voorwerp uit de bus vluchtte. Omdat beide verdachten een afwijkende verklaring aflegden stelt de politie een onderzoek in naar de derde man.

Man beroofd in brandgang

BERGEN OP ZOOM: Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom wilde vrijdag via een brandgang aan de Vlierstraat de achterzijde van zijn ouderlijke woning in gaan met zijn fiets. Plotseling kwamen er twee mannen tevoorschijn en werd de man vastgepakt en bedreigd met een mes. Onder bedreiging van het mes werden zijn waardevolle goederen uit zijn kleding gehaald. Hierna gingen de twee er met onder andere geld vandoor in de richting van de Vlierstraat. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Fietser gewond na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Een 65-jarige man uit Bergen op Zoom raakte donderdag rond 16.30 uur gewond bij een verkeersongeval op de kruising tussen de Ravelstraat en de Mozartlaan. Volgens getuigen stak de man plotseling over en kon de 27-jarige bestuurder van een bestelbusje, een man uit Steenbergen, niet meer op tijd stoppen. De bestelbus schepte de fietser, welke ten val kwam. Hij is naar het Lievensberg ziekenhuis gebracht met onbekend letsel.

Jongetje loopt gebroken been op bij ongeval

ROOSENDAAL: Een 7-jarige jongetjes liep donderdag rond 19.00 uur een gebroken been op, toen hij aan de Staringlaan. Het jongetje had een ijsje gehaald bij een ijskar en rende de straat op. Hier reed op dat moment een auto, waar hij tegenaan liep. Het jongetje is voor
behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Hier werd een gebroken been geconstateerd.

Volgende week in Bureau Brabant

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 21 juni 2010 om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 22 juni 2010 om 16.00 uur.

Bergen op Zoom
Bedreigd worden met een wapen en dan geld moeten pinnen. Dit overkwam een man in Bergen op Zoom. Hij is op 4 mei 2010 om ongeveer 23.30 uur in zijn auto op weg naar huis. Als hij even stilstaat stapt er plotseling een man in de auto. Die bedreigt het slachtoffer met een vuurwapen en hij wordt gedwongen naar een plek te rijden, waar hij over moet stappen in een andere auto. Daar zitten dan nog twee daders in. De mannen rijden met hun slachtoffer naar een bank in Bergen op Zoom. Daar moet hij, nog steeds onder bedreiging van het vuurwapen, geld pinnen.
Hierna laten de daders hun slachtoffer achter en gaan ervandoor. Twee van de daders staan op de bewakingsbeelden. Mogelijk dat iemand ze herkent.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-06-2010 16:09 | © Regio Midden en West Brabant |