Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-06-2010

Eén aanhouding tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was er veel publiek op de been in de binnenstad. Er is een aanhouding verricht voor bedreiging. De 21-jarige verdachte uit Terneuzen zou portiers van een
horecagelegenheid in de Vismarktstraat hebben bedreigd. Bij zijn aanhouding werd een zakje wiet aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en de politie nam een
getuigenverklaring op.
In het park Valkenberg werd een jongen aangetroffen die zoveel gedronken had dat hij op de grond was gaan liggen en niet meer opstond. De politie heeft zijn ouders gebeld om hem op te halen.
Er is tweemaal bekeurd voor wildplassen.

Politie treft hennepkwekerij en -knipperij aan en arresteert 16 mensen

BREDA: De politie kreeg vrijdagochtend melding van een doordringende henneplucht op de Schapendreef. De politie ging poolshoogte nemen en trof in een loods een hennepknipperij, een hennepkwekerij en een handgranaat aan. Er zijn 16 aanhoudingen verricht.

In eerste instantie troffen agenten de loods met de hennepknipperij aan. Hier werden tientallen kilo's gedroogde en natte hennep
aangetroffen en in beslag genomen. In het pand waren 16 personen aanwezig die allemaal zijn aangehouden. De Bredanaars, waarvan ongeveer de helft vrouwen, in de leeftijd van 17 tot 45 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. In de loods was een ruimte ingericht als slaapvertrek. Er werd in het pand een handgranaat aangetroffen die door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk werd gemaakt.
In hetzelfde verzamelgebouw, werd in een andere loods een
hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 600 hennepplanten en
bijbehorende apparatuur. De kwekerij is geruimd. Of de knipperij en de kwekerij van dezelfde eigenaar of eigenaren is is nog niet duidelijk. Dit zal uit onderzoek moeten blijken.
De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en was op het moment van het uitgaan van dit persbericht nog bezig met het doorzoeken van de loods.

Man aangehouden voor vernieling ruit

TETERINGEN: De politie hield vrijdag om 05.40 uur een 22-jarige man uit Teteringen aan voor vernieling van een ruit. De gedupeerde, een 47-jarige vrouw uit Teteringen, werd die ochtend even na 05.00 uur wakker van geluid. Ze ging kijken wat het was en zag een man en een vrouw ruzie maken bij een auto. De gedupeerde riep naar haar man dat hij de politie moest bellen omdat ze bang was dat de ruzie op straat uit de hand zou lopen. De man hoorde dit vermoedelijk en begon met steentjes naar het huis te gooien. Hierdoor ontstond er een gat in een ruit. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De verdachte is aangehouden en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor diefstal dankzij getuige

BREDA: Rond 01.15 uur meldde een getuige vanuit de Bothastraat dat een aantal personen bezig waren de velgen van een auto te ontvreemden. De personen waren vervolgens in een auto gestapt en weggereden. Aan de hand van de beschrijving van de getuige trof de politie een auto met twee verdachten aan op de Paul Windhausenweg. In de auto werden vier velgen aangetroffen en in beslag genomen. De politie hield de
inzittenden, een 16-jarige jongen uit Breda en een 21-jarige man uit Breda, aan. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie nam verklaringen op van getuigen.

Vier aanhoudingen na verkeersruzie

ETTEN-LEUR: Donderdag ontstond er tegen 21.30 uur een vechtpartij naar aanleiding van een verkeersruzie. Een 47-jarige bestuurder reed met zijn 41-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Breda, een parkeerplaats af aan de Emmalaan. Een 22-jarige bestuurster uit Etten-Leur, die met haar 26-jarige vriend uit Etten-Leur in de auto zat, kon net een aanrijding voorkomen. Er ontstond in eerste instantie een woordenwisseling tussen de mannen, waarna een vechtpartij ontstond tussen de mannen en de vrouwen. De 22-jarige bestuurster gaf bij aankomst van de politie aan aangifte te willen doen. De politie besloot hierop alle vier de betrokkenen aan te houden en te verhoren. Ook werden verklaringen van getuigen opgenomen. Na verhoor werden de verdachten in vrijheid gesteld. In overleg met het parket zal worden gekeken wat er met deze zaak zal gebeuren.

Politie onderzoekt brand in garagebedrijf

BREDA: Vrijdag kregen de hulpdiensten om 02.25 uur melding van een brand in een bedrijf aan de Urkstraat. De brandweer kwam met drie eenheden naar het garagebedrijf waar de brand was uitgebroken, om het vuur te bestrijden. De politie zette de omgeving af.
De eigenaar van het bedrijf wilde zoveel mogelijk voertuigen van het terrein af rijden om de schade zoveel mogelijk te beperken. De brand was echter inmiddels te groot. De eigenaar en zijn zoon moesten daarom het terrein verlaten. Beiden bleven ongedeerd. Voor hen is
slachtofferhulp ingeschakeld.
In de omgeving van het pand trof de politie goederen aan die kunnen wijzen op brandstichting. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek. Ook op het terrein zelf zal technisch onderzoek worden verricht. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Twee verdachten van bedreiging in het verkeer aangehouden

BREDA: De politie hield donderdag twee verdachten aan van bedreiging. In eerste instantie kreeg de politie rond 19.30 uur melding binnen dat er een man was bedreigd met een vuurwapen op de Franklin Rooseveltlaan. De politie zag de auto van degene die hiervoor verantwoordelijk zou zijn korte tijd later richting Ulvenhout rijden en hield de bestuurder staande in de Molenstraat. De 46-jarige man en 43-jarige vrouw uit Putte zijn aangehouden. In de auto werd een busje pepperspray gevonden en in beslag genomen.
De 52-jarige gedupeerde deed aangifte van bedreiging. Hij verklaarde dat hij over de Franklin Rooseveltlaan reed en moest invoegen. Het was erg druk en een bestuurder wilde hem niet later invoegen. Er ontstond een agressieve situatie, waarbij de man wilde gebaren maakte en een voorwerp toonde wat leek op een wapenstok. De verdachten ontkenden de bedreiging en verklaarden dat de aangever gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor bedreiging met mes

BREDA: De politie hield donderdag om 16.30 uur een 18-jarige man uit Roosendaal aan voor bedreiging. Een 17-jarige man uit Gouda alarmeerde de politie nadat hij tweemaal door en bekende en nog een man was bedreigd. De man was eerder op de dag al bedreigd bij de Haven door de twee mannen. Die middag was hij in het Park Valkenberg, toen de twee hem vroegen of ze zijn fiets mochten lenen. Toen dit niet lukte stak de bekende de band van zijn fiets lek met een mes. De verdachte werd op basis van het signalement aangehouden. Hij was in bezit van een zakmes. Dit is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Automobilist onder verzet aangehouden na bedreiging agent

BREDA: De politie zag donderdag rond 13.30 uur een auto stilstaan waar dit niet is toegestaan. Een van de agenten sprak de bestuurder aan, Deze reageerde erg agressief en reed weg voordat de agent zijn papieren kon inzien. Na aan korte achtervolging zette de bestuurder zijn auto in de Academiesingel aan de kant. Toen hem een bekeuring werd aangezegd bedreigde de man de agent en kwam dreigend op de agent af. Deze moest met behulp van pepperspray de man op afstand houden. Hierna begon de man agressief te doen tegen een andere agent. De man was niet te kalmeren en kreeg van de politieman een duw om hem op afstand te houden. De man vloog de politie vervolgens aan en is onder hevig aangehouden. De agenten voelden zich genoodzaakt hierbij pepperspray te gebruiken, omdat de man een agent met geweld tegen de punten van een hek probeerde aan te duwen. De 22-jarige man uit Breda is ingesloten op het politiebureau. De politieman doet aangifte. De verdachte verklaarde dat hij door persoonlijke omstandigheden boos werd om de bekeuring. Hij zou niet de bedoeling hebben gehad de agent tegen het hek te duwen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen voor belediging, verzet en belemmering

ZUNDERT: Een motoragent zag donderdag een man in een auto rijden, die hij eerder op een crossmotor had zien rijden zonder helm en
kentekenplaten. De bestuurder parkeerde zijn auto aan de Berkenlaan en werd bij het uitstappen aangesproken door de motoragent om hem een bekeuring te geven. De man wilde in eerste instantie zijn rijbewijs niet laten zien, maar gaf deze toch af en haalde zijn vader erbij. De man probeerde bij het uitschrijven van de bekeuring weg te lopen en zijn vader probeerde de agent te beletten de man tegen te houden. De agent wilde de man aanhouden, maar werd wederom tegengehouden en de 21-jarige man uit Zundert wilde hem aanvliegen. De politieman voelde zich genoodzaakt de man met pepperspray in het gezicht te spuiten en aan te houden. Hij verzette zich hierbij hevig. De vader van de man probeerde hem steeds te ontzetten. De verdachte zelf bleef zich verzetten en kreeg een kniestoot van de agent, die ondertussen de vader op afstand probeerde te houden. Ook de moeder van de man en twee kinderen kwamen erbij. De vrouw begon zich verbaal met de aanhouding te bemoeien. Ze kreeg de gelegenheid de ogen van de verdachten met water uit te spoelen.
De vader beledigde agent grof. Ook hij is aangehouden voor belemmering en belediging.
De 21-jarige man en de 52-jarige man uit Zundert zijn beide
overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker duwt bejaarde bewoonster op de grond

BREDA: Tussen vrijdag middernacht en ongeveer 05.00 uur is er
ingebroken in een flatwoning aan de Willem van Oranjelaan. De dader kwam binnen via een raam aan de achterzijde van de woning. Het glas van de ruit werd vernield en de dader ontvreemde onder andere een
geldbedrag. Op een gegeven moment werd de 88-jarige bewoonster van de woning wakker en betrapte de inbreker. De vrouw kreeg een duw van de man en hij ging er vandoor. De politie zal aangifte opnemen van de bewoonster.

Bestuurder uit auto bevrijd na aanrijding

BREDA: Rond 19.00 uur gebeurde er een ongeval in de Kasterleestraat op de kruising met de Zandhovenstraat. Hierbij kwamen twee personenauto's met elkaar in aanrijding. Een 41-jarige bestuurder uit Amersfoort kwam met de schrik vrij. Een 22-jarige Bredanaar kon zijn auto niet uit komen, omdat hij aangaf dat hij zijn been niet kon bewegen. Hij is door de brandweer uit zijn auto geknipt en hierna per ambulance naar het Amphia Molengracht overgebracht.
De inzittenden van de andere auto zijn door de ambulancebroeders gecontroleerd, maar mankeerden niets. Van de 41-jarige bestuurder is een verklaring opgenomen.
Beide personenauto's zijn getakeld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-06-2010 16:07 | © Regio Midden en West Brabant |