Gemeente Middelburg

foto: Jacquiline Pruijsers

Remwegtest onder toeziend oog van wethouder

Vrijdag 18 juni hield de gemeente Middelburg in samenwerking met Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ), Politie Zeeland, Veilig Verkeer Nederland, de basisscholen Herman Faukeliusschool, de Regenboogschool en de Petrus Immensschool en rijschool Rinie Vaane een zogeheten remwegtest.

Onder toeziend oog van wethouder Frank Streng (Verkeer) en de basisschoolleerlingen werd op de Middelburgse Markt gedemonstreerd wat het effect is van de rijsnelheid op de remweg die een auto nodig heeft bij een noodstop. Het doel is weggebruikers en (toekomstige) automobilisten bewust te maken van de risico`s van te hard rijden in 30-kilometerzones.

Al vijf jaar worden in samenwerking met Politie Zeeland; Veilig Verkeer Nederland en basisscholen staandehoudacties georganiseerd in Middelburg. Naast handhaving van de politie is de staandehoudactie een communicatiecampagne om bestuurders er op attent te maken dat het veel veiliger is om 30 km/uur te rijden in woonwijken.

Kennisquiz

Tijdens de remwegtest werden kaarten uitgereikt met een kennisquiz. Beantwoord de drie vragen om uw verkeerskennis van de 30 km-zones te testen en maak kans op een dinerbon van ⬠100. Doe de kaart op de bus of ga naar de banner op de homepage waar u de antwoorden online kunt invullen. U kunt de antwoorden ook mailen naar info@middelburg.nl onder de vermelding van Kennisquiz 30 km.

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl