Lefier


levert huurwoningen op aan de...

Lefier StadGroningen levert huurwoningen op aan de Medanstraat

Op vrijdag 18 juni en vrijdag 25 juni heeft wooncorporatie Lefier StadGroningen 12 huurwoningen opgeleverd aan de Medanstraat in de Korrewegwijk. Het gaat om eengezinswoningen die onderdeel zijn van het wijkvernieuwingsproject de Gordel van Smaragd. Lefier StadGroningen werkt aan wijken waar mensen graag willen wonen.

Gordel van Smaragd

De Gordel van Smaragd is een project in de Nieuw Indische Buurt. In totaal worden er circa 170 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Daarnaast wordt ook de kwaliteit van bestaande woningen verbeterd, bijvoorbeeld aan de Palembangstraat. Met de wijkvernieuwing biedt Lefier StadGroningen een gevarieerd woningaanbod aan en voldoende voorzieningen.

Eengezinswoningen Medanstraat

De opgeleverde huurwoningen aan de Medanstraat zijn toegekend aan (oud)bewoners van de Nieuw Indische Buurt. Zij hebben voorrang gekregen bij de toewijzing, omdat hun oude woningen gesloopt zijn voor de nieuwbouw. Het gaat om 12 eengezinswoningen met verschillende indelingen voor de begane grond, waardoor een gevarieerd gebruik ontstaat.

Koopwoningen verkocht met Koopgarant

Naast de huurwoningen worden eind juni ook 6 koopwoningen opgeleverd aan de Medanstraat. De woningen zijn verkocht met Koopgarant. Met Koopgarant krijgt de koper 20% korting op de marktwaarde van de woning. Lefier StadGroningen wil op deze manier het kopen van een woning toegankelijker maken voor starters, doordat de hypotheeklasten lager uitvallen. Bij vertrek uit de woning koopt de wooncorporatie deze altijd terug.

Planning

De Gordel van Smaragd wordt in meerdere fasen opgeleverd. In totaal zijn er 36 woningen gerealiseerd in de Medanstraat, waarvan 24 huurwoningen en 12 koopwoningen. De andere woningen zijn in juli 2009 opgeleverd. Op dit moment wordt er gebouwd aan de Timorstraat. De oplevering van achttien duurzame koopwoningen vindt naar verwachting plaats in september van dit jaar.