Provincie Friesland
PERSBERICHT

Nummer: 150 MJ
Datum: 18 juni 2010

Mooiste provincie (Friesland) trekt trein vol bezoekers

Al bijna 400 mensen maken gebruik van het aanbod van Fryslân om gratis per trein de mooiste provincie van Nederland te bezoeken. Binnen enkele dagen is de provincie bijna door de voorraad van vijfhonderd treinkaartjes heen.

De provincie stelt de kaartjes beschikbaar om mensen zelf te laten oordelen of Fryslân de titel van mooiste provincie verdient. De prijs is dinsdag toegekend door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Die oordeelde dat van alle provincies Fryslân de dynamiek van de vooruitgang het beste heeft weten te combineren met behoud van het landschap.

De resterende enkele reizen naar Fryslân zijn te bestellen op www.fryslan.nl/gratisnaarfryslan. De kaartjes zijn geldig tot 1 september.

Commissaris van de Koningin John Jorritsma heeft vanochtend in Makkum het eerste welkomstbord onthuld dat mensen voortaan zien die de provincie over water of weg binnenkomen. ,,Zo laten we zien dat iedereen welkom is in de mooiste provincie van Nederland'', aldus Jorritsma.

Op de foto presenteren Commissaris van de Koningin in Fryslân John Jorritsma en Grutte Pier het eerste welkomstbord van de mooiste provincie van Nederland..