Opsporingsbericht : Valse agenten aan het werk in regio Antwerpen

18/06/2010 15:02

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Antwerpen, ons volgend bericht te verspreiden :

De politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar 2 mannen die zich uitgeven als politiemannen en die sinds eind april verscheidene oudere mensen hebben beroofd in de omgeving van Antwerpen. Sinds 28 april jl. kwamen al zeker 6 klachten binnen van slachtoffers in Antwerpen, Aartselaar, Kapellen en Brecht.

(modus operandi)

Het tweetal gaat bijzonder sluw te werk.

Ze bellen aan bij oudere mensen en geven zich uit als politiemannen van Brussel. Ze tonen een kaart met een politielogo en dragen soms een pet met het opschrift "politie".

Ze vragen binnen te mogen komen omdat ze onderzoek doen naar een woningdiefstal. Ongemerkt stoppen ze snel enkele kleine voorwerpen in hun tas. Wanneer ze die even later aan het slachtoffer tonen, is die natuurlijk overtuigd dat het gaat om zijn persoonlijke bezittingen die werden teruggevonden. Zo wint het tweetal het vertrouwen van hun slachtoffers.

Vervolgens vragen ze om de plaatsen na te kijken waar ze hun spaargeld bewaren. Het is dán dat de dieven toeslaan en er vandoor gaan met de buit.

(beschrijving daders)

Deze valse agenten zijn 2 normaal gebouwde mannen van middelbare leeftijd met een getaande huidskleur. Ze hebben kort zwart haar en donkere ogen. Ze sprekend vloeiend Frans en geven zich uit als politiemannen van Brussel.

Ze tonen een vrij grote kaart, dubbelgevouwen, met de vermelding "Politie Brussel". Ze dragen een donkerblauwe vest en broek en een pet met het opschrift "Politie". Eén van de slachtoffers zag dat ze een walkietalkie bij zich hadden. Verder hebben ze een grote zwarte stoffen aktetas of sporttas bij.

De speurders vragen op de hoede te willen zijn voor deze valse politiemannen.

Hebt u hen gezien, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 en via opsporingen@politie.be

U kan dit opsporingsbericht nog 'ns rustig nalezen op de website van de politie.

DGJ-DJO/OAR-TP

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel