Gemeente Zederik


The Drive Xperience: Praktijkdag voor jonge autorijders. Meld je nu aan!

The Drive Xperience is een praktische, leerzame én ook leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Deze praktijkdag en -avond is een unieke gelegenheid om zélf in de praktijk te ervaren hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er misschien nog zijn te behalen.

Voor wie?

Voor iedereen die tussen de drie maanden en twee jaar geleden zijn/haar rijbewijs heeft gehaald en zelfstandig rijervaring heeft opgedaan.

Wanneer?
Vrijdagmiddag/avond 18 juni a.s. van 14.00 tot 21.00 uur.

Waar?
Autobedrijf Van Zessen, Ambachtsweg 6 in Lexmond

Wat kost het?

de Praktijkdag is gratis!

The Drive Xperience Kiadealer Autobedrijf Van Zessen stelt auto's beschikbaar, dus je hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen auto. Halverwege de training zijn er broodjes en soep voor de deelnemers (aangeboden door de gemeente Zederik). Na afloop krijg je een certificaat mee als bewijs van deelname.

Meld je snel aan want er kunnen maximaal 40 mensen deelnemen aan de Drive Xperience!

Deze praktijkdag voor jonge autorijders wordt georganiseerd op initiatief van de gemeente en in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH), dat deze dag ook subsidieert.


1. Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Rij met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving. Jullie wisselen elkaar af aan het stuur en beoordelen je eigen rijstijl en die van de de anderen. Ook geven jullie van je zelf - en van elkaar - verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach die als laatste óók zijn oordeel geeft. Spannend!


2. Noodstops maken (Track Xperience)

Rij op een mobiele rem/slipbaan en ondervind zélf achter het stuur hoe het voelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Ook ervaar je hoe lang je remweg op een glad wegdek is.


3. Alcohol en drugs (Xperience Xchange)

Discusieer samen met de andere deelnemers en een deskundige over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe je daarmee kunt omgaan.

Aanmelden via de website

Aanmelden voor deze dag kan alleen via internet op www.jongeautorijders.nl en op http://www,thedrivexperience.nl. Daar vind je ook meer informatie over deze praktijkdagen. Na aanmelding wordt je per email geïnformeerd over de locatie, tijden, etc.

Heb je vrienden, kennissen of collega's in de gemeente die óók tussen de drie maanden en twee jaar het rijbewijs bezitten, dan kunnen zij zich óók aanmelden en gratis aan deze dag meedoen!