Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 02-06-2010

AVRO-PROGRAMMA'S GEHEEL IN TEKEN VAN FESTIVAL CLASSIQUE

Den Haag walhalla voor liefhebbers klassieke muziek

De AVRO is als mediapartner en medeorganisator ook dit jaar weer prominent aanwezig op Festival Classique in Den Haag. AVRO-presentatoren Tijl Beckand, Ruben Nicolaï, Hans van den Boom, Pieter Jan Hagens, Maartje Stokkers en Maartje van Weegen leveren tussen 18 en 20 juni een bijdrage aan de festivalprogrammering en de AVRO-programma's op televisie, radio en internet.

Edison Klassiek Gala - Vanuit het Kurhaus in Scheveningen worden aan de vooravond van Festival Classique de Edisons Klassiek uitgereikt. Op vrijdag 18 juni brengt Hans van den Boom live verslag uit van het gala op Nederland 2 met optredens van onder andere cellist Ernst Reijseger, het koper blazers ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, pianist Alexandre Tharaud, Theatro D'amore met Christina Pluhar en sopraan Nuria Rial. Kearsten Piper-Brown zingt samen met bariton Kevin Short een duet uit Porgy and Bess. Het Sinfonietta Amsterdam treedt op als gastorkest.

Festival Classique Journaal - Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni verzorgt EenVandaag-verslaggever Marijn Duijntjer Tebbens dagelijks een festivaljournaal met hoogtepunten, interviews, sfeer en achtergronden.

FC Hofvijverconcert - Een van dé hoogtepunten van Festival Classique is het Hofvijverconcert dat Tijl Beckand zaterdag 19 juni presenteert. Het Residentie Orkest speelt onder leiding van Andrew Grams een selectie uit Romeo en Julia van Prokofiev, Three Dance Epidodes From On the Town van Bernstein en de Boléro van Ravel. Daarnaast zijn er ook spectaculaire optredens van het Internationale Danstheater en de Streetdancegroep De Dutch Don't Dance Division.

Radio 4 - Na afloop van het Edison Klassiek Gala brengen Maartje Stokkers en Ab Nieuwdorp live verslag uit van de after party rechtstreeks vanuit het Kurhaus.

Aansluitend op het FC Hofvijverconcert presenteert Ruben Nicolaï het sfeervolle Radio 4 Midzomernachtconcert. Het Midzomernachtconcert is een nieuw onderdeel binnen de AVRO-programmering en staat geheel in het teken van Noorwegen. De Noorse pianiste Gunilla Sussman speelt muziek van Grieg en Chopin.

In het weekend van 19 en 20 juni presenteert Maartje Stokkers concerten en reportages vanaf het festivalterrein in het AVRO- Festivalcafé. Bij de uitzendingen is publiek van harte welkom.

Klassiek.avro.nl - De AVRO verslaat Festival Classique ook via internet op klassiek.avro.nl. Tijdens het festival zijn reportages te volgen en worden alle concerten op de Hofvijver live gewebcast en daarna on demand aangeboden. Ook zijn de Festival Classique Journaals terug te zien met als extraatje een kijkersvraag waarbij bezoekers kans maken op een mooie prijs.

Edison Klassiek Gala: 18 juni: 21.00 uur op Nederland 2 Festival Classique Journaals: 18 juni: 22.05 uur/ 19 juni: 21.30 uur/ 20 juni: 22.40 uur op Nederland 2 Hofvijverconcert: 19 juni: 20.25 uur op Nederland 2 After Party Edison Klassiek Gala: 18 juni: 22.00 ­ 01.00 uur op Radio 4 Midzomernachtconcert: 19 juni: 23.00 ­ 01.00 uur op Radio 4 Radio vanuit Festivalcafé: 18 juni: 12.00 ­ 18.00 uur / 19 juni: 11.00 ­ 18.00 uur op Radio 4

Alle programma's zijn onderdeel van 'Een zomer vol Kunst & Cultuur bij de AVRO'.

()