Ingezonden persbericht


AUDITIES MY CAMP ROCK OP DISNEY CHANNEL

Hilversum, 7 juni 2010 Disney Channel is op zoek naar dans- en zangtalent voor My Camp Rock. De afgelopen weken stroomden de inzendingen bij Disney Channel binnen. Op vrijdag 18 juni om 18.35 uur is de allereerste auditie van My Camp Rock te zien. Veertig gelukkige kandidaten lukten het om de auditie te halen en strijden om die ene prijs: een videoclip op Disney Channel.

De jury die de lastige taak heeft om op zoek te gaan naar het talent is bekend. Zangcoach Babette Labeij, producent Chris van Tongelen en choreografe Nicky Vernieuwe kiezen welke kandidaten door gaan naar het My Camp Rock Bootcamp. De presentatie is in handen van Sita en Dean.

Slechts 12 kandidaten gaan mee naar het My Camp Rock Bootcamp. Hier worden de kids gecoacht door showbizz professionals en krijgen ze tips uit het vak op het gebied van dans, zang en acteren. Vier finalisten gaan naar My Camp Rock Final Jam en uiteindelijk wordt in september de winnaar of winnares bekend. Voor de finale gaat de film Camp Rock 2: The Final Jam in premiere.

Camp Rock 2: The Final Jam is het vervolg op de succesvolle film uit 2008. De film draait om Mitchie (Demi Lovato), Shane Gray (Joe Jonas), Jason Gray (Kevin Jonas) en Nate Gray (Nick Jonas) die terugkeren voor een geweldige zomer vol met muziek. Er is dit jaar alleen ook een ander kamp geopend, Camp Star. Dit brengt de toekomst van Camp Rock in gevaar. Camp Star daagt Camp Rock uit om te laten zien welk kamp nou werkelijk de beste muzikale talenten heeft en zo bereidt iedereen zich voor op de ultieme wedstrijd. Alleen is er één probleem wanneer Nate (Nick Jonas) verliefd wordt op de dochter van de concurrerende kampeigenaar. Zal Camp Rock deze zomer overleven en de beste zijn?

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 33 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. In Nederland is Disney Channel sinds 3 oktober gratis te ontvangen voor alle UPC-abonnees. In Vlaanderen is de zender sinds 1 november te ontvangen via Telenet en Belgacom.